Search
Close this search box.

VIJESTi

68. Zagrebački festival: radijski hitovi, počast velikanima i vrhunska produkcija – nedjelja, 9. svibnja!

 

Ove nedjelje, 9. svibnja, od 20 sati očekuje nas po mnogo čemu posebno izdanje Zagrebačkog festivala!

Voditelj festivala je Tarik Filipović, a najave pjesama će u duhovitom stilu, podsjećajući nas na nekadašnje voditelje i izdanja festivala, izvesti Gina Damjanović i Luka Nižetić.

Dvadeset novih radijskih hitova uz vrhunski orkestar Ante Gele predstavit će Aleksandar Ljiljak, Antonia Dora, Boris Rogoznica, Colonia, Ivan Ive Županović, KUKU$, Matija Cvek, Mia Negovetić i Edi Abazi, Miki Solus, Nela, Neno Belan, Nikolina Tomljanović & Belfast Food, Robert Čolina, Stjepan Jimmy Stanić, Stjepan Lach, Tadej, Tedi Grubica, Vjeko, Vladimir Kočiš Zec i z++.

Prošlogodišnji pobjednik, Marko Kutlić, primit će nagradu za „Samo nek' ona sretna je“, pjesmu koja se u međuvremenu pokazala i najizvođenijom u radijskom eteru i na digitalnim glazbenim platformama tijekom 2020. Direkcija festivala iz Hrvatskog društva skladatelja po prvi će put dodijeliti i priznanje za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu – prvi laureat novoustanovljene nagrade je Alfi Kabiljo koji se na festivalu prvi put predstavio prije točno 60 godina i od tada autorski nastupio čak 33 puta!

Ovogodišnje izdanje festivala prisjetit će se i dvojice velikih autora i glazbenika koji više nisu s nama, a ostavili su neizbrisiv trag u povijesti Zagrebačkog festivala: Krunoslav Kićo Slabinac i Rajko Dujmić.

Unatoč svim epidemiološkim ograničenjima, najavljujemo dobru zabavu na drugom programu Hrvatske televizije u nedjelju, 9. svibnja od 20 sati. Atmosferu iz backstagea i posebne izjave sudionika moći ćete pratiti na Instagramu Zagrebačkog festivala!