zf’23.pjesme
Na slobodi
Lea Dekleva & Chord Company – Na slobodi
Trending
Feminnem ft. Alejuandro Buendija
Hodajmo po mjesecu
Leteći odred
Vlak za Santa Fe
Nikolina Tomljanović feat. Tonka
Stranac kojeg znam
Mia Dimšić
Do neba
Elvis Sršen
U mojim tajnim notama
Gina
Mantra
Mateo Pilat
zfpobjednici

1971.
Gazi, gazi srce moje
Gabi Novak

2020.
Samo nek’ ona sretna je
Marko Kutlić

1985.
Probudi se
Snježana Naumovska

2007.
Moja prva zagrebačka ljubav
Markos

Volim tradiciju festivala

Ptice” su mi donijele možda i najljepšu godinu karijere, prepunu nominacija i nagrada. Budući da sam rođeni Zagrepčanin, volim tradiciju Zagrebačkog festivala i pobjeda za mene ima posebno mjesto u mozaiku karijere kojeg zadnje dvije godine intenzivno popunjavam“.

Matija Cvek

Ptice, 2021.

Festival
mi puno znači

Zagrebački festival ljubi mene i ja ljubim Zagrebački festival. Izuzetno kvalitetan festival, šarolikih žanrova, za svakog ponešto. Festival je odlična promocija za izvođača i za pjesmu i, iako sam 25 godina na sceni, još uvijek se smatram novim izvođačem pa mi festival svakako puno znači.

Nikolina Tomljanović

MJESEČEV TRAG, 2022.

Dobrodošli u svijet Zagrebačkog festivala!

Osnovan 1953., Zagrebački festival najstariji je hrvatski festival popularne glazbe, samo dvije godine mlađi od Sanrema. Od prve pobjedničke pjesme „Ta tvoja ruka mala“ autora Ljube Kuntarića do danas, festival je nezaobilazno mjesto domaćeg glazbenog stvaralaštva, a neke od pjesama našle su svoje mjesto među klasicima hrvatske pop, rock i zabavne pjesmarice.

 Danas je Zagrebački festival moderan pop festival te jedinstvena platforma za radijsku promociju hrvatskih autora i izvođača. 

Nositelj festivala je Hrvatsko društvo skladatelja.