zf’23.pjesme
Zar svejedno je
Marko Kutlić
Vlak za Santa Fe
Nikolina Tomljanović feat. Tonka
Lagano na vrijeme
Saša Lozar
Na slobodi
Lea Dekleva & Chord Company – Na slobodi
Igračka
Antonia Dora
Slomljena krila
Tedi Spalato
Do neba
Elvis Sršen
Žuti semafor
Neno Belan
zfpobjednici

1979.
Na Stradunu
Tereza Kesovija

1964.
Trešnjevačka balada
Zvonko Špišić

1965.
Zbog čega te volim
Ivo Robić/Marko Novosel

2014.
Tragovi
Opća Opasnost

Volim tradiciju festivala

Ptice” su mi donijele možda i najljepšu godinu karijere, prepunu nominacija i nagrada. Budući da sam rođeni Zagrepčanin, volim tradiciju Zagrebačkog festivala i pobjeda za mene ima posebno mjesto u mozaiku karijere kojeg zadnje dvije godine intenzivno popunjavam“.

Matija Cvek

Ptice, 2021.

Festival
mi puno znači

Zagrebački festival ljubi mene i ja ljubim Zagrebački festival. Izuzetno kvalitetan festival, šarolikih žanrova, za svakog ponešto. Festival je odlična promocija za izvođača i za pjesmu i, iako sam 25 godina na sceni, još uvijek se smatram novim izvođačem pa mi festival svakako puno znači.

Nikolina Tomljanović

MJESEČEV TRAG, 2022.

Dobrodošli u svijet Zagrebačkog festivala!

Osnovan 1953., Zagrebački festival najstariji je hrvatski festival popularne glazbe, samo dvije godine mlađi od Sanrema. Od prve pobjedničke pjesme „Ta tvoja ruka mala“ autora Ljube Kuntarića do danas, festival je nezaobilazno mjesto domaćeg glazbenog stvaralaštva, a neke od pjesama našle su svoje mjesto među klasicima hrvatske pop, rock i zabavne pjesmarice.

 Danas je Zagrebački festival moderan pop festival te jedinstvena platforma za radijsku promociju hrvatskih autora i izvođača. 

Nositelj festivala je Hrvatsko društvo skladatelja.