zf’23.pjesme
U mojim tajnim notama
Gina
Noćas mi je rekla
Ivan Ive Županović
Zar svejedno je
Marko Kutlić
Stranac kojeg znam
Mia Dimšić
Na slobodi
Lea Dekleva & Chord Company – Na slobodi
Žuti semafor
Neno Belan
Svjetlost
The Splitters
Rijeka života
Amir Kazić Leo
zfpobjednici

1983.
Kako naći pravi put
Krunoslav Slabinac

2011.
Tako Lako
Tvrtko Stipić

1960.
Meštrovićev zdenac
Ivo Robić

1984.
Povedi me
Jasna Zlokić

Volim tradiciju festivala

Ptice” su mi donijele možda i najljepšu godinu karijere, prepunu nominacija i nagrada. Budući da sam rođeni Zagrepčanin, volim tradiciju Zagrebačkog festivala i pobjeda za mene ima posebno mjesto u mozaiku karijere kojeg zadnje dvije godine intenzivno popunjavam“.

Matija Cvek

Ptice, 2021.

Festival
mi puno znači

Zagrebački festival ljubi mene i ja ljubim Zagrebački festival. Izuzetno kvalitetan festival, šarolikih žanrova, za svakog ponešto. Festival je odlična promocija za izvođača i za pjesmu i, iako sam 25 godina na sceni, još uvijek se smatram novim izvođačem pa mi festival svakako puno znači.

Nikolina Tomljanović

MJESEČEV TRAG, 2022.

Dobrodošli u svijet Zagrebačkog festivala!

Osnovan 1953., Zagrebački festival najstariji je hrvatski festival popularne glazbe, samo dvije godine mlađi od Sanrema. Od prve pobjedničke pjesme „Ta tvoja ruka mala“ autora Ljube Kuntarića do danas, festival je nezaobilazno mjesto domaćeg glazbenog stvaralaštva, a neke od pjesama našle su svoje mjesto među klasicima hrvatske pop, rock i zabavne pjesmarice.

 Danas je Zagrebački festival moderan pop festival te jedinstvena platforma za radijsku promociju hrvatskih autora i izvođača. 

Nositelj festivala je Hrvatsko društvo skladatelja.