zf’23.pjesme
Noćas mi je rekla
Ivan Ive Županović
Zar svejedno je
Marko Kutlić
Vlak za Santa Fe
Nikolina Tomljanović feat. Tonka
Hodajmo po mjesecu
Leteći odred
Lagano na vrijeme
Saša Lozar
U mojim tajnim notama
Gina
Igračka
Antonia Dora
Do neba
Elvis Sršen
zfpobjednici

1959.
Ljubav ili šala
Gabi Novak/Ivo Robić (alternativne verzije)

2000.
Vrati se u moje dane
Zdenka Kovačićek

1985.
Probudi se
Snježana Naumovska

2009.
Zagrebačka puca
Rajko Suhodolčan

Volim tradiciju festivala

Ptice” su mi donijele možda i najljepšu godinu karijere, prepunu nominacija i nagrada. Budući da sam rođeni Zagrepčanin, volim tradiciju Zagrebačkog festivala i pobjeda za mene ima posebno mjesto u mozaiku karijere kojeg zadnje dvije godine intenzivno popunjavam“.

Matija Cvek

Ptice, 2021.

Festival
mi puno znači

Zagrebački festival ljubi mene i ja ljubim Zagrebački festival. Izuzetno kvalitetan festival, šarolikih žanrova, za svakog ponešto. Festival je odlična promocija za izvođača i za pjesmu i, iako sam 25 godina na sceni, još uvijek se smatram novim izvođačem pa mi festival svakako puno znači.

Nikolina Tomljanović

MJESEČEV TRAG, 2022.

Dobrodošli u svijet Zagrebačkog festivala!

Osnovan 1953., Zagrebački festival najstariji je hrvatski festival popularne glazbe, samo dvije godine mlađi od Sanrema. Od prve pobjedničke pjesme „Ta tvoja ruka mala“ autora Ljube Kuntarića do danas, festival je nezaobilazno mjesto domaćeg glazbenog stvaralaštva, a neke od pjesama našle su svoje mjesto među klasicima hrvatske pop, rock i zabavne pjesmarice.

 Danas je Zagrebački festival moderan pop festival te jedinstvena platforma za radijsku promociju hrvatskih autora i izvođača. 

Nositelj festivala je Hrvatsko društvo skladatelja.