zf’23.pjesme
U mojim tajnim notama
Gina
Vlak za Santa Fe
Nikolina Tomljanović feat. Tonka
Do neba
Elvis Sršen
Noćas mi je rekla
Ivan Ive Županović
Svjetlost
The Splitters
Slomljena krila
Tedi Spalato
Rijeka života
Amir Kazić Leo
Trending
Feminnem ft. Alejuandro Buendija
zfpobjednici

2021.
Matija Cvek

1959.
Ljubav ili šala
Gabi Novak/Ivo Robić (alternativne verzije)

2019.
Srce mi umire za njom
Damir Kedžo

1965.
Zbog čega te volim
Ivo Robić/Marko Novosel

Volim tradiciju festivala

Ptice” su mi donijele možda i najljepšu godinu karijere, prepunu nominacija i nagrada. Budući da sam rođeni Zagrepčanin, volim tradiciju Zagrebačkog festivala i pobjeda za mene ima posebno mjesto u mozaiku karijere kojeg zadnje dvije godine intenzivno popunjavam“.

Matija Cvek

Ptice, 2021.

Festival
mi puno znači

Zagrebački festival ljubi mene i ja ljubim Zagrebački festival. Izuzetno kvalitetan festival, šarolikih žanrova, za svakog ponešto. Festival je odlična promocija za izvođača i za pjesmu i, iako sam 25 godina na sceni, još uvijek se smatram novim izvođačem pa mi festival svakako puno znači.

Nikolina Tomljanović

MJESEČEV TRAG, 2022.

Dobrodošli u svijet Zagrebačkog festivala!

Osnovan 1953., Zagrebački festival najstariji je hrvatski festival popularne glazbe, samo dvije godine mlađi od Sanrema. Od prve pobjedničke pjesme „Ta tvoja ruka mala“ autora Ljube Kuntarića do danas, festival je nezaobilazno mjesto domaćeg glazbenog stvaralaštva, a neke od pjesama našle su svoje mjesto među klasicima hrvatske pop, rock i zabavne pjesmarice.

 Danas je Zagrebački festival moderan pop festival te jedinstvena platforma za radijsku promociju hrvatskih autora i izvođača. 

Nositelj festivala je Hrvatsko društvo skladatelja.