zf’23.pjesme
U mojim tajnim notama
Gina
Žar
Albina i Đana
Stranac kojeg znam
Mia Dimšić
Rijeka života
Amir Kazić Leo
Luđak
Pravila Igre
Zar svejedno je
Marko Kutlić
Mantra
Mateo Pilat
Svjetlost
The Splitters
zfpobjednici

1959.
Ljubav ili šala
Gabi Novak/Ivo Robić (alternativne verzije)

2002.
24 sata s tobom
Miro Ungar

2018.
Najbolji ljudi
Vanna

1992.
Voli me ili oslobodi me
Anamarija

Volim tradiciju festivala

Ptice” su mi donijele možda i najljepšu godinu karijere, prepunu nominacija i nagrada. Budući da sam rođeni Zagrepčanin, volim tradiciju Zagrebačkog festivala i pobjeda za mene ima posebno mjesto u mozaiku karijere kojeg zadnje dvije godine intenzivno popunjavam“.

Matija Cvek

Ptice, 2021.

Festival
mi puno znači

Zagrebački festival ljubi mene i ja ljubim Zagrebački festival. Izuzetno kvalitetan festival, šarolikih žanrova, za svakog ponešto. Festival je odlična promocija za izvođača i za pjesmu i, iako sam 25 godina na sceni, još uvijek se smatram novim izvođačem pa mi festival svakako puno znači.

Nikolina Tomljanović

MJESEČEV TRAG, 2022.

Dobrodošli u svijet Zagrebačkog festivala!

Osnovan 1953., Zagrebački festival najstariji je hrvatski festival popularne glazbe, samo dvije godine mlađi od Sanrema. Od prve pobjedničke pjesme „Ta tvoja ruka mala“ autora Ljube Kuntarića do danas, festival je nezaobilazno mjesto domaćeg glazbenog stvaralaštva, a neke od pjesama našle su svoje mjesto među klasicima hrvatske pop, rock i zabavne pjesmarice.

 Danas je Zagrebački festival moderan pop festival te jedinstvena platforma za radijsku promociju hrvatskih autora i izvođača. 

Nositelj festivala je Hrvatsko društvo skladatelja.