Search
Close this search box.

VIJESTi

Alen Đuras: “Zagrebački festival mi je prvi festival u glazbenoj karijeri”

 

Pjevač Alen Đuras ove godine debitira na Zagrebačkom festivalu, a uoči samoga nastupa otkrio nam je sve o pjesmi "Na isto mi dođe", suradnji s Antom Pecotićem te brojne druge detalje iz karijere.

Kako biste predstavili pjesmu ”Na isto mi dođe” koju izvodite na Zagrebačkom festivalu?

Pjesma „ Na isto mi dođe“, svidjela mi se već kada sam prvi put poslušao demo snimku, te sam znao da će mi to biti slijedeći singl. S obzirom da je pjesma snažna, mislim da će u live izvedbi doseći svoj puni potencijal te sam u dogovoru s Antom Pecotićem i Bojanom Šalamonom Shalla-om odlučio da ću se predstaviti po prvi puta na Zagrebačkom festivalu upravo s ovom pjesmom.

„ Na isto mi dođe“ pjesma je ljubavne tematike, ukratko govori o tome kako on ne može živjeti bez nje, svađali se ili šutjeli, voljeli ili mrzili. Autor teksta i glazbe je Ante Pecotić, a aranžman su radili Bojan Shalla i Ante Gelo s kojim surađujem više od 5 godina.

Kako je izgledala vaša suradnja sa skladateljem Antom Pecotićem?

Suradnja s Antom Pecotićem je do sada bila uvijek opuštena, pozitivna i jednostavna. U studiju mi Ante pokazuje nove potencijalne pjesme o kojima otvoreno popričamo, zatim probamo snimiti neke sample- ove te kada smo oboje zadovoljni izaberemo novi singl.

Pomalo se napokon vraćamo na staro, koncerte i nastupe. Jeste li uzbuđeni zbog nastupa na Zagrebačkom festivalu, što možemo očekivati?

Jako sam uzbuđen i nestrpljiv zbog nadolazećeg Zagrebačkog festivala, s obzirom da mi je ovo i prvi festival u glazbenoj karijeri. Drago mi je da je to upravo Zagrebački, s obzirom da sam karijeru i započeo u Zagrebu na glazbenom show-u „The Voice“. Biti će svakako zanimljivo, a od mene možete očekivati dobar nastup i dobru atmosferu!

Koji su vam planovi za budućnost, možete li već najaviti neke nove projekte?

Neću previše otkrivati, ali jedan od planova je novi singl na ljeto.

Što za vas znači nastup na festivalu kao što je Zagrebački festival?

Od velikog mi je značaja nastupati na Zagrebačkom festivalu jer mislim da je to vrlo vrijedno iskustvo za svakog pjevača tj. pjevačicu. Nadam se dobroj zabavi i da će pjesma ostati zapamćena od strane publike te da će uživati u live izvedbi.

Pjesme 69. Zagrebačkog festivala možete poslušati na svim digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.