Search
Close this search box.

VIJESTi

Anna Moor: Zahtjevnu publiku Zagrebačkog festivala vodim na putovanje!

 

Anna Moor novo je ime ne samo na sceni Zagrebačkog festivala, već i u domaćoj glazbi. Uredništvo festivala osvojila je pjesmom „Svjetovi“, ambijentalnim uratkom koji će vas, bez sumnje, povesti na putovanje…

Ovo nije vaš prvi nastup na Zagrebačkom festivalu – lani ste se predstavili s Gelato Sisters, u kakvom vam je sjećanju ostao taj nastup i dojmovi s festivala?

Sretna sam što se vraćam na festival jer od prošle godine imam samo najbolja i najpozitivnijia iskustva. S obzirom na to da odmalena pratim Zagrebački festival i da je u krugu moje obitelji i prijatelja to vrlo važan glazbeni događaj, veoma sam ponosna što tamo ove godine odlazim sa svojom prvom autorskom pjesmom. Gelato Sisters je bend s kojim nastupam već pet godina i unutar takvog jednog projekta osjećam se sigurno i zaštićeno, tako da je prošle godine bilo divno iskustvo koje svakako čini impresivna pozornica, ljudi u organizaciji koji su puni razumijevanja i publika koja je zahtjevna, ali voli dobre stvari.

A tko je zapravo Anna Moor i koji su to Svjetovi o kojima pjeva?

„Svjetovi“, autorska pjesma kojom ću se predstaviti na festivalu nastala je u mojoj maloj sobici u Zagrebu. Snovi o dalekim putovanjima, beskrajna ljubav prema prirodi i mala doza straha upakirali su se u pjesmu i nastalo je nešto na što sam doista ponosna i što prikazuje baš mene onakvu kakva jesam kada iskreno progovorim o svijetu. To je Anna Moor, ona koja izgovara sve ono što Romana, osoba iza pseudonima, misli i osjeća, ali joj je to puno lakše izreći melodijom. Svjetovi se mogu interpretirati kao snovi, želje ili kao utjeha svim sanjarima koji uvijek negdje putuju. Nastup na festivalu bit će veliki test za mene i jedan od najvećih izazova u solo glazbenoj karijeri.

Na Zagrebački festival donosite nesvakidašnji, ambijentalni zvuk. Je li festivalska publika spremna za takvo što i kakva su vaša očekivanja?

Radeći na prvom singlu “Lutak” koji je izašao prošle godine, pronašla sam svoj neki prepoznatljivi zvuk. Publika ovog festivala je zahtjevna, ali i spremna na iznenađenja, tako da sam sigurna da će Svjetovi ispuniti ambijent dvorane, ali i srca publike. Pjesma ima pamtljivu melodiju, ali i zanimljivu kombinaciju elektronike i klasike. Mislim da će mlađoj publici to osobito biti zanimljivo jer nosi neki moderniji zvuk.

Kakvi su dojmovi nakon što ste preslušali pjesme svojih kolega sa Zagrebačkog festivala?

Preslušala sam sve pjesme istog dana kad su izašle i moji su favoriti definitvno Jelena Radan, Luce i Nina Kraljić. Kada detaljnije preslušam ostatak, možda se dogodi još neki favorit, ali ovo navedeno bila je “ljubav na prvo slušanje”.

Koji su vam planovi nakon nastupa na festivalu, što publika može očekivati od Anne Moor u 2019.?

Anna Moor priprema album u 2019. godini. S obzirom na to da sam pronašla savršen tim koji mi svakodnevno pomaže (hvala Lana, Dinko, Marin, Helena, Kono!), planiram u sljedećih tri mjeseca izbaciti još dva glazbena videa, puno putovati i napisati još nekoliko pjesama. Ali, sada se fokusiram isključivo na Zagrebački festival!