Search
Close this search box.

VIJESTi

Antonia Dora Pleško: Na pozornicu Zagrebačkog festivala donosim spektakl

 

Kao desetogodišnjakinja, splitska pjevačica Antonia Dora Pleško predstavila se domaćoj publici sudjelovanjem u showu 'Supertalent'. Laskali su joj tada kako je riječ o čudu od djeteta, a svojim je glasovnim sposobnostima osvojila simpatije među gledateljima. Talent je nastavila pokazivati i razvijati sudjelujući i u drugim televizijskim glazbenim natjecanjima, a ove godine predstavlja se i na Zagrebačkom festivalu

Kako biste opisali pjesmu „13. nota“ s kojom nastupate na festivalu?

Pjesma „13.nota“ je plesna, bržeg ritma nego moje prethodne pjesme, pozitivne je energije koja nam svima nedostaje u današnje vrijeme. Autor glazbe i teksta je Ante Pecotić.

Kako je došlo do suradnje s Antom Pecotićem?

Prije tri godine kada sam bila u Londonu nakon „Supertalenta“, nazvao me Ante i ponudio mi je suradnju koju nisam mogla odbiti budući da je riječ o glazbenom genijalcu koji je autor brojnih hitova. Tu je i Bojan Šalamon Shala i mislim da sam upala u tim genijalaca, odlično smo međusobno kliknuli i uživam radeći s njima.

Kako će izgledati vaš nastup na festivalu?

Nadam se predstaviti s plesačicama ako to budu dopuštale epidemiološke mjere. Posljednih dana se intezivno pripremamo, treniramo, plešemo, šivamo kostime za nastup. Pjesma je tehnički zahtjevna za izvedbu pa se na trenutke pomalo i bojim kako će to izgledati na pozornici, ali onda opet znam da kada me „pukne“ adrenalin na pozornici, koju inače obožavam, znam da ću uspjeti dati sve od sebe i otpjevati pjesmu najbolje što mogu. Želim na pozornici napraviti pravi mali spektakl, mislim da nam toga u Hrvatskoj nedostaje. Nekad je lijepa jednostavnost, ali i zanimljivi nastupi poput onih na primjerice dodjelama Grammyja imaju svoju posebnu draž i magiju. Djelić te magije želim i ja postići nastupom na Zagrebačkom festivalu. Isto tako, bitno mi je prenijeti ljudima lijepu emociju, krajnja ideja svakog glazbenika trebala bi biti emocija koju će dijeliti sa svojom publikom. Iskrenost, ljubav i glazba.

Kakve su reakcije na vašu pjesmu?

Ljudima se pjesma jako sviđa, čula sam brojne pozitivne reakcije na pjesmu, nadam se da će nakon festivala još više zaživjeti među ljudima. Ja sam osobno jako zadovoljna njome.

Što vam predstavlja nastup na festivalu kao što je Zagrebački?

Kao mladoj glazbenici naravno da mi puno znači sudjelovanje na festivalu i čast mi je nastupiti na toj pozornici. Na Zagrebačkom festivalu još nisam bila. Asocira me na Ivu Robića, na nekakav generalno stari, fini zagrebački štih iako se sve promijenilo i sad su tu neki drugi ritmovi i druge generacije.

Možete li već najaviti neke nove projekte nakon festivala?

Pa sretna sam da mogu reći kako radimo nove pjesme i nadam se da će uskoro izaći i moj album prvijenac. Radimo pjesmu po pjesmu, svakoj pjesmi se jako posvećujemo, svaka pjesma je posebna na svoj način. Raznolike su generalno iako su sve „moj đir“, a njega bih najbolje opisala kao raznolikost žanrova koje prati generalna kvaliteta dobre muzike. Ja naime slušam trap, rock, soul, hrvatski pop.