Search
Close this search box.

VIJESTi

Bang Bang: Nastup na Zagrebačkom festivalu postala je stvar prestiža!

 

Nakon prošlogodišnje pauze, Bang Bang se vraćaju na festivalsku pozornicu na kojoj će predstaviti svoj novi singl „Sebi dovoljni“. Tom prilikom popričali smo s glazbeno-ljubavnim parom i okosnicom benda, Larom i Hrvojem Prskalom

Možete li ukratko predstaviti pjesmu „Sebi dovoljni“? Predstavlja li ona svojevrsni odmak od vašeg dosadašnjeg zvuka?

Lara: ˝Sebi dovoljni˝ ljubavna je pjesma sa jasnom porukom i poznatom tematikom. Govori o fizičkoj razdvojenosti dvoje ljudi i njihovoj želji za ponovnim susretom. Osim što se Hrvoje (ponovno) pridružuje meni na vokalu, pjesma je aranžirana u, za nas, pomalo neuobičajenom stilu. Glavnu riječ vode klasični instrumenti, klavir i gudački orkestar, ali osnova je blues koji se proteže u dosta naših pjesama.

Na Zagrebačkom festivalu ste već skoro pa domaćini – zašto mu se redovito vraćate i kako biste svoje kolege motivirali na prijavu na festival?

Hrvoje: 2015. godine smo se prvi put predstavili na Zagrebačkom festivalu s pjesmom 'Imam' koja je (p)ostala naš svojevrsni 'trademark'. Vjerujemo da je pojavljivanje na festivalu uvelike doprinjelo tom uspjehu i to je svakako jedan od razloga zašto se rado vraćamo. Često smo spominjali organizaciju, produkciju i vrhunsku tehničku ekipu s kojom i ovog puta jedva čekamo nazdravit na after partyju!

Smatram da je festival dosegao takvu reputaciju i praktički postao prestiž da je nepotrebno motivirati kolege da se prijavljuju, već im poželjeti sreću da se i njihove pjesme ubuduće nađu među odabranima.

Bend ste izrazito prisutan u domaćem radijskom eteru – postoji li recept za uspješnu radijsku pjesmu i što glazba treba imati za dobar radijski plasman?

Hrvoje: Na našu žalost, recepta nema. Imamo tu sreću da nam je velik broj pjesama zaživio u radijskom eteru, ali i dosta njih nije našlo mjesto pod tim suncem. Naš nedavno objavljeni drugi album zove se 'Mol. 2' iz razloga što su sve pjesme u molskom tonalitetu. Takav tip pjesama, bez obzira na tempo, neminovno ima sjetniji i melankoličniji prizvuk što statistički ne ide u prilog radijskom emitiranju u odnosu na one durske i 'veselije' pjesme. Naravno da pravila nema i da postoji na tisuće molskih megahitova, ali statistika 'brije' u duru, a i mi smo samo dokaz da iznimke ne potvrđuju pravilo. Znači, formulu i recept još nitko nije otkrio.

Na izmaku godine objavili ste novi album, a što spremate u 2020.?

Lara: Za početak nam je plan što bolje ispromovirati novi album. Početkom veljače planiramo organizirati jednu zanimljivu koncertnu promociju u Zagrebu (o kojoj još ne možemo govoriti u detalje), ali nadamo se i u ostalim većim gradovima u Hrvatskoj. Svakako odmah počinjemo i sa snimanjem novih pjesama, a izazova ima na pretek, pa tek smo izdali drugi album!