Search
Close this search box.

VIJESTi

Beta Sudar: “Nastup na Zagrebačkom festivalu za mene je velika čast zbog tradicije koju ima”

 

Pjesma Osinjak pjevačice snažnog vokala Bete Sudar već se naveliko pušta u radijskom eteru, a neuobičajene stihove te fraze rijetko korištene u domaćim pjesmama uskoro donosi i na pozornicu Zagrebačkog festivala. Uoči samoga festivala ispričala nam je pozadinu same pjesme te što za nju predstavlja nastup na Zagrebačkom festivalu.

Možete li nam ispričati nešto više o pjesmi "Osinjak"?

Pjesma "Osinjak" je snažna balada kakvu još do sada nisam imala prilike pjevati i baš sam priželjkivala jednu takvu pjesmu. Ovo je prva pjesma koju je za mene napisala ženska autorica. Radi se o Andrei Čubrić koja je poznata po neobičnim tekstovima, a takav je i tekst "Osinjak", koji u sebi sadrži puno metafora i riječi koje ne čujemo često u pjesmama. Glazbu je radila također Andrea zajedno s Predragom Martinjakom koji je autor i producent svih mojih dosadašnjih pjesama.

Što vam se posebno svidjelo kod pjesme "Osinjak"?

Sviđa mi se ta dramatičnost koju "Osinjak" definitivno ima. Nedavno smo završili i snimanje spota za koji smo također htjeli da ima tu drama vibru i mislim da smo uspjeli u vizualizaciji pjesme. Snimali smo na predivnoj lokaciji u Orahovici i svemu sam se jako veselila. Pjesma se odlično vrti po radijskim stanicama te je ušla u Top20 na nacionalnoj top-listi. Hvala svim radijskim urednicima što su je lijepo prihvatili te svim ljudima kojima se sviđam, koji me na dnevnoj bazi podržavaju i šalju svoje lijepe komentare.

Što pripremate za nastup na Zagrebačkom festivalu?

Nastup na Zagrebačkom festivalu ću prilagoditi pjesmi. Surađujem s jednim sjajnim, mladim dizajnerom čije vrijeme tek dolazi. Radi se o Nicolasu Diamaneu, koji za mene priprema doista posebnu, glamuroznu kreaciju.

Što za vas znači nastup na Zagrebačkom festivalu?

Nastup na Zagrebačkom festivalu za mene je velika čast zbog tradicije koju ima i svih velikih imena koja su na njemu nastupala, ali i zbog kvalitete ovog današnjeg festivala koji je organizacijski na visokom nivou. Veselim se pjevanju s orkestrom, to je privilegija koju nemam često prilike iskusiti. Veselim se i druženju s kolegama glazbenicima i pozivam sve da gledaju Zagrebački festival, uživo 28. travnja. Veliki pozdrav od Bete Sudar.

 

Ovogodišnje, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja s početkom u 21 sat, uz izravan prijenos na HTV2 i HR2. CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.