Search
Close this search box.

VIJESTi

Bobo: Svaki dan primjećujem sve više “Damira” oko sebe…

 

Bobo Knežević jedan je od debitanata Zagrebačkog festivalu, a svoju izvedbu pjesme „E moj Damire“ 25. siječnja začinit će gostovanjem Saše Antića iz TBF-a. Evo što nam je Bobo ispričao usred priprema za nastup…

Bobo, za početak, što te potaklo na prijavu za Zagrebački festival ove godine?

Zagrebački festival najstariji je festival zabavne glazbe u ovom dijelu Europe i ujedno glazbena manifestacija koja od svog osnutka pa sve do danas održava ujednačeno visoku razinu glazbene kvalitete. Zadovoljstvo je prezentirati svoj rad na Festivalu koji je odavno prerastao u instituciju. Smatrali smo da imamo dobru pjesmu i da bi je na zanimljiv način mogli predstaviti publici.

Pjesma „E moj Damire“ zapravo je ozbiljan socijalni komentar ispisan tvojim duhovitim rukopisom…?

Pjesma "E moj Damire" zasniva se na socijalnoj tematici i govori o financijskim poteškoćama pojedinca i njegovom nespretnom pokušaju rješavanja navedenih problema. Neumjerenost kao ljudska osobina jedna je od uobičajenih crtica iz svakodnevnog života i osnovno je nadahnuće pjesme. Svakim danom u svakom pogledu primjećujem sve više i više "Damira" oko sebe (smijeh).

U pjesmi ti se, pomalo netipično za pop festival, pridružio splitski „ping pong“ autor i glazbenik, Saša Antić iz TBF-a. Kako je došlo do suradnje?

Budući da je gospodin Antić kao hip-hoper uglavnom orijentiran na svakodnevnu socijalnu tematiku, suradnja s njim nametnula se kao logično rješenje. Njemu se pjesma svidjela, pa je svoj dio smislio i odrepao u rekordnom roku i u istom takvom tonu smo završili snimanje spota. S obzirom na sve navedeno i s dodatnom činjenicom da smo jako zadovoljni zajedničkim ostvarenjem, mislim da bi mogli nastaviti započetu suradnju.

Kako ti se sviđa ostalih 20 pjesama tvojih kolega s nadolazećeg Zagrebačkog festivala?

Preslušao sam sve kompozicije i najviše me dojmio blues uradak Zdenke Kovačiček "Jutarnja frka" jer općenito volim slušati taj glazbeni pravac, baš kao i glas dotične gospođe.

Za kraj, što tvoja publika može očekivati od tebe u 2019.?

Plan za narednu godinu je koncertna promocija već spomenute pjesme i snimanje još nekoliko singlova s pripadajućim spotovima. U planu su još neka gostovanja i zanimljive suradnje tako da publika koja nas prati može očekivati aktivnu 2019. godinu!