Search
Close this search box.

VIJESTi

Boris Novković spriječen – odabrana rezervna skladba s natječaja!

Umjetničko vodstvo Zagrebačkog festivala s velikim žaljenjem obavještava zainteresiranu javnost kako Boris Novković, nažalost, odustaje od nastupa na predstojećem 61. Zagrebačkom festivalu zbog, kako sam navodi, neodgodive privatne obaveze.
 
Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:
 
Poštovani,
Izuzetno mi je žao obznaniti da zbog neodgodive obaveze neću biti u stanju nastupiti na Zagrebačkom festivalu 18.1.2014.
 
Ispričavam se jer sam se zaista veselio nastupu na istom, ali u pitanju je viša sila i problematika koju ne mogu riješiti u zadanom roku i biti u mogućnosti staviti se festivalu na dispoziciju. Žao mi je zbog iskrenih napora i truda HDS-a,CANTUS-a i svih koji su sudjelovali u kreiranju projekta Zagrebačkog festivala.
 
Želim da Zagrebački festival vrati stari sjaj i započne neku novu epohu u tradiciji koju je mnogo godina ranije i započeo. Još jednom se ispričavam, a posebno mojoj publici! Svim sudionicima festivala , mojim dragim kolegama, želim puno sreće i uspjeha na istom.
 
Srdačan pozdrav, Boris Novković
 
Razumijemo i poštujemo Borisove privatne razloge te mu ovom prilikom svakako zahvaljujemo na pravovremenoj obavijesti. Nadamo se da ćemo ga, kao što i sam kaže, vidjeti na pozornici sljedeće godine jer je sudjelovanje autora i izvođača poput njega čast i zadovoljstvo za svaki festival.
 
Predviđajući mogućnost da netko od izvođača bude spriječen nastupiti, autorski tim prihvatit će zamjensku skladbu koja će biti izvedena na Festivalu, a riječ je o pjesmi Samo ti pričaj autora Damira Lipošeka Kexa i Darka Mihaljevića.
 
Pozivamo sve ljubitelje kvalitetne domaće glazbe da ove subote dođu u zagrebački Hypo Centar i uživaju u izvedbi novih pjesama 61. Zagrebačkog festivala!