VIJESTi

Boris Rogoznica: Dobra pjesma naježi i raznježi

 

Zadarski glazbenik Boris Rogoznica na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu nastupa s pjesmom “Samo čovik” koji autorski potpisuje s Antonijom Šolom. Glazbom se počeo baviti u osnovnoj školi kada otkriva Beatlese, Led Zeppeline, Queen i druge sjajne glazbenike koji su utjecali na njegov glazbeni izričaj. Sklada vlastite pjesme, piše tekstove, poeziju…

Što je važno znati prije slušanja vaše nove pjesme?

Najvažnije je znati uživati u glazbi bez predrasuda, analiranja i filozofiranja. Glazba je tu da ugađa slušateljima u datom trenutku, širi obzore i podiže vibraciju. Ako te pjesma oraspoloži, raznježi ili naježi, dobra je. Ako te razboli, otruje, poglupi – loša je. I to je sve što trebate znati.

Je li „Samo čovik“ autobiografska pjesma?

Predstavio bih se ukratko s naslovom svoje pjesme "Samo čovik." Shodno tome ideja mog glazbenog djelovanja je biti autentičan. Pjevati ono sto živiš i biti ono sto jesi.

Što vam znači sudjelovanje na Zagrebačkom festivalu?

Biti dio ovog festivala za mene znači druženje s pozitivnim i zabavnim ljudima, kreiranje nezaboravnih uspomena, provođenje lijepih trenutaka. Ukratko – uživanje u životu i privilegijama koje glazba pruža.

Koja je vaša prva asocijacija na Zagrebački festival?

Razmišljajući o Zagrebačkom festivalu, prva asocijacija su mi legende hrvatske glazbe, stara garda izvođača čije pjesme se i dan danas pjevaju na raznim prigodama i prisutne su u radijskom eteru. Stoga mi je velika čast biti dio ovakvog festivala s takvom tradicijom.

Što očekujete od svog nastupa na festivalu?

Očekujem dobru izvedbu, zabavu i vrijedno iskustvo. Da ponosno odem nakon te večeri kući, legnem u krevet i kažem sam sebi: “Dobro je brate, nisi se opet osramotio.” (smijeh)

Jeste li čuli druge pjesme i kako komentirate odabir ovogodišnjih izvođača na festivalu?

Čuo sam sve pjesme. Iznimno je šarolika paleta izvođača s različitim stilovima pjesama: dalmatinske, zagrebačke, moderne, klasične, pop, rock, rap, swing, tehno, uistinu svega ima. Podržavam različitosti i mislim da je žiri odradio dobar posao.