Search
Close this search box.

VIJESTi

Branimir Mihaljević – novi umjetnički direktor Zagrebačkog festivala

 

Autor, producent i redovni član Hrvatskog društva skladatelja, Branimir Mihaljević, novi je umjetnički direktor Zagrebačkog festivala.

Nakon provedenog natječaja, Skupština predstavnika Hrvatskog društva skladatelja povjerila je Mihaljeviću vođenje našeg najstarijeg festivala popularne glazbe u naredne četiri godine. Na tom mjestu nasljedio je Nenu Belana koji je poziciju umjetničkog direktora obnašao od 2017.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo postati direktorom Zagrebačkog festivala. Pamtim festival od najranije mladosti još kroz oca i djeda koji su svoje najbolje pjesme slali na taj prestižni festival. I meni je festival omogućio, prvo kao mladom kantautoru početkom devedesetih, pa sve do danas kao skladatelju, da najbolje skladbe predstavim na Zagrebfestu. Nadam se dobrom omjeru iskusnih, aktualnih zvijezda i mladih izvođača punih novih glazbenih ideja sa najboljim pjesmama domaćih autora, uz najbolji orkestar na jednoj od najboljih pozornica", izjavio je Mihaljević.

Branimir Mihaljević skladatelj je, aranžer i producent rođen u Zagrebu 1975. Glazbeno obrazovanje stekao je u srednjoj glazbenoj školi Vatroslava Lisinkog u Zagrebu, a paralelno u tinejđerskim danima stječe iskustvo studijskih snimanja te već sa 16 godina aranžira prve albume koji se prodaju u zlatnim nakladama. Do danas njegov autorski rad broji više stotina pjesama koje su otpjevali neki od najpopularnijih izvođača u zemlji i regiji: Željko Bebek, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Crvena Jabuka, Franka Batelić, Nina Badrić, Zlatko Pejaković, Mišo Kovač, Giuliano, Severina, Feminem i mnogi drugi. S mnogima je surađivao i kao aranžer te glazbeni producent. Njegov je rad objavljen na više od dvije tisuće diskografskih izdanja, sudionik je Eurosonga.

O koncepciji festivala u novim okolnostima uzrokovanim koronavirusom i detaljima natječaja za nove pjesme 68. Zagrebačkog festivala, javnost i članovi Hrvatskog društva skladatelja bit će obaviješteni u narednim danima.