Search
Close this search box.

VIJESTi

CAMBI.: “Zagrebački festival je velika pozornica idealna za prezentiranje pjesme u koju vjeruješ”

CAMBI. na Zagrebački festival stiže s pjesmom "Od milijun samo jedna", a grupa koja je već naveliko poznata domaćoj javnosti osvojila je već i domaći eter posljednjih dana s najnovijim hitom kojeg donose i na našu pozornicu. Koja je pozadina pjesme te što pripremaju za nastup pročitajte u intervjuu.

Kako biste opisali pjesmu "Od milijun samo jedna"? Tko je sve na njoj radio i koja je pozadina pjesme?

Na pjesmi je radio riječki dvojac Andrej Babić i Ivan Popeskić, s time da je Andrej autor glazbe i teksta, dok je Ivan autor aranžmana. Pozadina pjesme je jedna ljubavna priča, nije baš sretnoga kraja, iako sama po sebi nije baš tužna kao pjesma. Mislim da se većina slušatelja može pronaći u njoj.

Što spremate za pozornicu Zagrebačkog festivala? Kako će izgledati vaš nastup?

To što možete očekivati od scenskog nastupa na Zagrebačkom festivalu će ipak ostati jedno malo iznenađenje još kratko. S obzirom da pjesma ipak traži nešto malo mirniji nastup, s manje pokreta, jer smo se na Dori i na Splitskom festivalu poprilično našetali i naplesali, mislim da će ovo biti ipak jedan mirniji nastup s manje pokreta.

Što za vas znači nastup na festivalu kao što je Zagrebački festival?

Za nas nastup na Zagrebačkom festivalu znači zaista mnogo. Prvenstveno iz razloga što je to jedna velika pozornica koja je idealna za prezentirati jednu novu pjesmu, pogotovo pjesmu u koju zaista vjeruješ. Bit će nam čast i nadamo se opravdati očekivanja ljudi koji nas vole. Spremamo se vrlo ozbiljno i naravno, nadamo se dobrom nastupu i uspjehu.

 

Ovogodišnje, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja s početkom u 21 sat, uz izravan prijenos na HTV2 i HR2. CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.