Search
Close this search box.

VIJESTi

Emina Arapović: Zahvalna sam svom mentoru Rajku Dujmiću

 

Emina Arapović, talentirana pjevačica koju pamtimo kao velikog fana hard rock izričaja, na nadolazećem Zagrebačkom festivalu predstavit će se u blues vodama…

Emina, kako je došlo do odluke o prijavi na 66. Zagrebački festival?

Kao prvo, moram reći da sam jako sretna što ću sudjelovati na nadolazećem Zagrebačkom festivalu zato što je to, prije svega, jedan kvalitetan festival koji stavlja glazbu u prvi plan. Svakako je činjenica da se pjesme izvode uživo glavni razlog zbog čega smo odabrali pjesmu predstaviti baš na ovom festivalu. U izvedbi vrhunskih muzičara, moja pjesma će biti na najbolji mogući način predstavljena publici. Koliko sam uspjela vidjeti proteklih godina, festival ima odličnu produkciju, kao i izvođače, a ja sada imam savršenu pjesmu koja će se uklopiti u tu priču.

Pjesma „Suze okrenute prema nebu“ ima zanimljivu priču oko svog nastanka…?

S Tomislavom Tržanom sam na početku karijere surađivala kao koreografom, a on je već godinama prijatelj s Rajkom Dujmićem i piše tekstove za koje Rajko sklada melodije.

Priča zapravo počinje s našom dragom prijateljicom Gordanom Drinković, koja je divna žena i svjetski nagrađivana umjetnica koja radi u staklu. Ona je Tomislava i mene pozvala na svoju izložbu “Suze okrenute prema nebu” koja je bila postavljena u zagrebačkom muzeju Mimara. Taj postav je Gordana posvetila pokojnome mužu Slavomiru Drinkoviću, hrvatskom akademskom kiparu. Izložba je bila neizrecivo dojmljivo iskustvo za nas oboje. Inspiriran izložbom, Tomislav je napisao tekst. Ideja je bila snimiti i pokloniti joj pjesmu. Tomo je zamolio Rajka da ju uglazbi, a ja sam ju trebala otpjevati uz gitaru.

Kad sam saznala što Gordana Drinković voli, zamolili smo Rajka Dujmića da sklada blues. Demo smo odnijeli producentu Davoru Devčiću koji je napravio aranžman i začinio ga jedinstvenim zvukom gitare Alana Dovića. Svemu tome nadodane su kreativa i produkcija spota u režiji Branimira Kralja. Rezultat je jedinstveni i divan splet razlicitih podrucja umjetnosti i umjetnika. Dizajn kostima kreirala je naša proslavljena dizajnerica Matija Vuica. Za šminku u spotu pobrinula se Sanja Latković.

Kako je bilo surađivati s veteranom Zagrebačkog festivala, Rajkom Dujmićem? Koje ste savjete dobili od njega?

Sa Rajkom je čast surađivati, on je jedan od velikana koji sve znaju. Bio je prisutan dok sam snimala vokale, bodrio me, savjetovao i od srca sam mu zahvalna. On je i majstor i profesor.

A dojmovi pjesama vaših kolega s nadolazećeg festivala?

Nisam imala prilike preslušati sve pjesme do sada, ali zapeo mi je za uho duet Lee Mijatović i Noe.

Za kraj, što možemo očekivati od vas u 2019.?

Radimo planove za nastup na Splitskom festivalu i na novim pjesmama.