Search
Close this search box.

VIJESTi

Franka: Presretna sam što sam dio Zagrebačkog festivala

 

Hrvatska predstavnica na Eurosongu 2018., Franka, nastupit će na nadolezećem Zagrebačkom festivalu pjesmom autora Branimira Mihaljevića i Nenada Ninčevića, „Tajno“…

Franka, ovo je vaš prvi nastup na Zagrebačkom festivalu. Što vas je motiviralo za prijavu i koliko ste pratili festival proteklih godina?

Presretna sam što sam ove godine po prvi put dio Zagrebačkog festivala koji, naravno, pratim već dugi niz godina. Volim ovakve manifestacije, dobru glazbu i onaj pozitivni natjecateljski duh, pa sam se zato odlučila i prijaviti. 

Koja se inspiracija krije iza pjesme s kojom se predstavljate ove godine i kako biste opisali suradnju s autorskim tandemom Mihaljević/Ninčević? 

„Tajno“ je pjesma koja čeka svoje pravo vrijeme već godinu dana i drago mi je da ću baš nju uživo izvesti na pozornici Zagrebačkog festivala. Pjesma ima neku čaroliju i toplinu kojom odiše i uživam u svakoj noti. Branimir i Neno su autori pjesme „S tobom“ koja mi je promijenila život i vratila me mojoj najvećoj ljubavi i strasti – glazbi. Svaka pjesma nakon toga ispala je super i ljudi su sve pjesme stvarno odlično prihvatili. Ima neka kemija među nama koja jednostavno funkcionira!

Kako biste opisali svoje dojmove s Eurosonga s ovim vremenskim odmakom?

Eurosong je najbolje, najizazovnije i najluđe iskustvo. Apsolutno nezaboravno i uvijek bih ga ponovila. Zadovoljna sam svime što smo u Lisabonu napravili i svoj nastup ne bih mijenjala. Ostalo je stvar sreće (smijeh).

Jeste li imali priliku preslušati pjesme svojih kolega sa Zagrebačkog festivala, koja vam je zapela za uho? 

Jesam. Zato mi je posebno drago što sam dio baš ovogodišnjeg festivala jer mislim da nema pjesme koja mi se ne sviđa!

Koji su vam planovi nakon nastupa na festivalu, što vaša publika može očekivati u 2019.?

Nastavljamo punom parom raditi dalje i stvarati dobru glazbu i širiti pozitivnu energiju. Ostalo se samo posloži!