Search
Close this search box.

VIJESTi

IDEM: “Imam već masu toga dogovorenog za ljeto”

Dobitnik čak 3 nagrade na Rock&Offu i dobitnik Porina za Novog izvođača godine, Antun IDEM ide i na Zagrebački festival. Ima jasne planove za ljeto, pročitajte u nastavku:

Kud ideš? Kamo si pošao? Odakle si došao?

– Idem u studio, na kave, na probe, šetnje gradom, svirke, putovanja, sastanke, kupanje, sanjkanje. Došao sam iz pregustog rasporeda i žongliranja sto stvari istovremeno. Svugdje sam i nisam nigdje. 

Reci nam malo o pjesmi  “TI X JA”. Jesi li što mijenjao u svom kreativnom procesu, je li ovo pjesma prilagođenija festivalu zabavne glazbe, ili je u pitanju klasična IDEM formula?

– Pjesma je nastala u istom periodu kao i većina stvari s albuma “poyy”. Draga mi je stvar, ali ju nisam nikako uspio smjestiti u ostatak materijala. Moguće zato što je nešto naivnija i manje oštra od ostalih. Slučajno sam naletio na prijave za festival te mi se to učinilo kao idealna platforma za dati ovoj pjesmi drugu priliku.

Prije nekoliko mjeseci  si na Instagram stavio poll u kojem si  pitao svoje pratitelje što misle o ideji da se prijaviš na Zagrebački festival. Koliko su rezultati utjecali na tvoju odluku?

– Prijavio sam se odmah nakon što sam objavio poll (smijeh). Ali svejedno, preko 90% glasača me podržalo!

Proljetni koncertni raspored ti je nakrcan. Možemo li očekivati slično i za ljeto? Hoćemo li imati prilike čuti IDEM uživo na jadranskim plažama?

– Ljeto će gorit. Imam već masu tog dogovoreno. Za sad su jedino objavljeni Rocklive u Koprivnici i Beat Na Moru, ali uskoro ide i ostalo! Bit će to jedno dugo, vruće ljeto.