Search
Close this search box.

VIJESTi

Igor Delač: Ovogodišnji Zagrebački festival dostojan je svoje tradicije

 

Igor Delač jedan je od nekolicine slavonskih predstavnika na Zagrebačkom festivalu na kojem će izvesti pjesmu „Istina u tami“. Za njega je protekla 2018. bila izrazito uspješna, evo što priprema u nadolazećih 365 dana…

Što za vas predstavlja Zagrebački festival i kako ste se odlučili na prijavu za ovogodišnje izdanje?

Zagrebački festival je u posljednjih nekoliko godina izrastao u prestižnu priredbu, dostojnu tradicije koju nosi u svom imenu. Dokaz mojoj tvrdnji je, iz godine u godinu, sve veći broj pristiglih pjesama na natječaj stoga je velika čast biti dio ove lijepe priče. To je bio veliki motiv da se prijavim, ovom prilikom zahvaljujem žiriju na odabiru mene i moje pjesme.

Što nam možete reći o pjesmi s kojom ćete nastupiti na festivalu i suradnji s autorskim timom?

Naziv pjesme je "Istina u tami", autor glazbe je Miroslav Zečić, tekst potpisuju Uršula Tolj i Ivan Zečić, a aranžman i produkciju Ivan Zečić. Riječ je o stalnoj suradnji s mojim autorsko-producentskim timom "Hit Factory" kojeg čine Miroslav i Ivan Zečić. Uz njih je i Uršula Tolj, potpisnica teksta i u pjesmi "Budan" koja je najavila moj novi glazbeni smjer i prvi dio "Trilogije o ljubavi" koja završava upravo singlom "Istina u tami".

Kako tumačite značajnu zastupljenost Slavonaca na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu? Kakva trenutno scena tamo buja?

U posljednje vrijeme u Slavoniji se pojavio veliki broj vrlo kvalitetnih imena, što solista, što bandova pop izričaja. To je nešto što me jako veseli jer je Slavonija oduvijek bila samo "rasadnik" kvalitetnih glazbenika, a ovaj put je riječ o izvođačima koji žive i djeluju u Slavoniji. Obzirom da Zagrebački festival njeguje pop izričaj, ne čudi velika zastupljenost Slavonaca.

Jeste li imali priliku poslušati ostale pjesme svojih festivalskih kolega?

Nažalost, zbog vrlo burnog prosinca i obveza, nisam još preslušao sve pjesme. Čuo sam "Bez riječi" od mojih dragih prijatelja, banda Fluentes, i mogu reći sve najbolje. 

Što pripremate nakon svog nastupa na festivalu i dalje u 2019.?

Nakona nastupa na festivalu slijedi priprema za nove pjesme, nastupi na barem još dva festivala, koncerti uz moj "AurA band". Moju publiku i mene očekuje jedna vrlo burna godina. Obzirom da je 2018. najuspješnija u mojoj karijeri, ne sumnjam da će je iduća 2019. nadmašiti.