Search
Close this search box.

VIJESTi

Igor Drvenkar: “Za nastup na Zagrebačkom festivalu ću se maksimalno potruditi”

Glazbenik Igor Drvenkar svoju je samostalnu karijeru nakon rada u grupi Gea započeo upravo pjesmom "Za nas mjesto postoji" s kojom se predstavlja i na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Uoči nastupa ispričao nam je pozadinu pjesme, ali i što za njega znači nastup na festivalu.

Kako biste opisali pjesmu "Za nas mjesto postoji" s kojom nastupate na Zagrebačkom festivalu? Tko je sve na njoj radio i koja je pozadina pjesme?

Pjesmu "Za nas mjesto postoji" opisao bih kao emotivnu i moćnu pop-baladu. Naime, autori Igor Ivanović, Marko Vojvodić i Borko Morić pozvali su me u studio još prošle godine u šestom mjesecu kada je i krenula naša suradnja. Zasjeli su me za stol, ostavili me samog u prostoriji i pustili mi pjesmu. Bojim se i reći kako sam reagirao jer pjesma me definitivno pogodila i rekao sam dečkima da to definitivno moramo snimiti. Bacili smo se na posao, snimili smo odličnu pjesmu, uložili smo sate i sate koji su se na kraju stvarno isplatili. Veseli nas što ćemo ove godine upravo tu pjesmu predstaviti na Zagrebačkom festivalu.

Što spremate za pozornicu Zagrebačkog festivala? Kako će izgledati vaš nastup?

Nastup je trenutačno zamišljen da bude jednostavan jer želim staviti naravno fokus na pjesmu, ne bi htjeli stavljati nikakve raskošne koreografije ili nešto komplicirano. Naravno i to se sve još može promijeniti.

Što za vas znači nastup na festivalu kao što je Zagrebački festival?

Za mene nastup na Zagrebačkom festivalu znači stvarno jako puno jer pojavljujem se prvi put u karijeri tamo i za mene to ima posebno značenje. To je jedan respektabilni i tradicijski festival koji postoji već jako dugo i ja ga pratim već otkako sam se počeo baviti glazbom. Veseli me to što će tamo biti puno kolega, puno prijatelja, odličan bend i vjerujem da će iza svega toga stajati jedno super druženje i muziciranje, a za nastup ću se potruditi maksimalno, da bude što bolji.

 

Ovogodišnje, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja s početkom u 21 sat, uz izravan prijenos na HTV2 i HR2. CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.