Search
Close this search box.

VIJESTi

Iva Ćurić: Zagrebački festival okuplja odlične glazbenike

 

Jedna od debitantica nadolazećeg Zagrebačkog festivala je mlada Slavonka, Iva Ćurić. Pjesma koju će izvesti zove se „Gdje je sad ljubav“ autorice Marine Hojsak

Ovo je vaš prvi nastup na Zagrebačkom festivalu – što vas je motiviralo za prijavu? Koliko ste pratili festival proteklih godina?

Festival sam počela pratiti unazad nekoliko godina i mogu reći da je uvijek zanimljivo poslušati toliko različitih glazbenika na istom mjestu. Motivacija za prijavu na Zagrebački festival bio je Zagrebački festival! Iskreno, čast mi je sudjelovati, ipak je to mjesto gdje nastupaju odlični glazbenici i biti među njima je predobar osjećaj!

Možete li ukratko predstaviti pjesmu i svoju suradnju s autoricom Hojsak?

Pjesma „Gdje je sad ljubav“ koju je napisala Marina Hojsak ima lijepu poruku, a i nekako vas potakne na to da razmislite o realnosti današnjeg života gdje postajemo sve dalji jedni od drugih. Mislim da je to jedna od onih pjesmama gdje svatko iz nje može izvući poruku. Marina je zaista posebna žena od koje sam imala priliku puno toga naučiti, uvijek je spremna pomoći. Imam sreće što imam zaista odlične ljude pored sebe!

Kako tumačite velik interes i zastupljenost Slavonaca na ovogodišnjem festivalu, što mislite o tome?

Inati se Slavonijo! Mogu reći da sam sretna i ponosna da je i naša Slavonija pokazala da ima talentirane i izvrsne glazbenike!

Nedavno ste javnosti predstavili zanimljivu obradu hita iz filma „A star is born“ – kakvu glazbu privatno slušate? Kako zamišljate domaću verziju filma „A star is born“?

Privatno većinom slušam stranu glazbu, a tu zaista ulazi svašta! Od indie rocka, rocka, popa, housea, bluesa, jazza… Ako mi se pjesma svidi, nije mi bitan žanr! Teško mi je zamisliti „A star is born“ u domaćoj verziji, nekako mi je nezamislivo, morala bih prvo pogledati.

Jeste li imali priliku preslušati pjesme svojih kolega, koja vam je zapela za uho?

Poslušala sam i svaka mi je lijepa i posebna na svoj način. Svaka pjesma ima svoju priču, a i ovisi u kakvom sam raspoloženju. Ako pjesma baš pogodi kako se ja osjećam u tom trenutku pjevušit ću je cijeli dan! A Jutarnja frka totalno opisuje moje raspoloženje jutrima…

Koji su vam planovi nakon nastupa na festivalu, što vaša publika može očekivati u 2019.?

Imamo puno planova za 2019., nadam se da ćemo imati priliku sudjelovati i na drugim festivalima, a i planiramo puno odličnih novih pjesama. Nadam se da će nam ova 2019. donijeti puno uspjeha, a i puno sreće!