Search
Close this search box.

VIJESTi

Ivana Marić: “Očekujem izvrstan nastup od sebe, toliko si dugujem nakon ovoliko godina izbivanja”

Ivana Marić na Zagrebačkom festivalu 28. travnja predstavlja singl "Kako je s njom" na kojem su radili Zoran Mišolongin i Goran Kovačić. U intervjuu nam je ispričala kako je došlo do odluke da se prijavi na Zagrebački festival, pozadini pjesme, ali i detaljima svoje karijere.

Što nam možete reći o pjesmi ”Kako je s njom” s kojom nastupate na Zagrebačkom festivalu?

Pjesma "Kako je s njom" je nastala prije nekoliko godina u rukama Zorana Mišolongina koji mi ju je pustio i snimila sam demo odmah, no čekala je pravi trenutak da se uobliči u ono što je sad. Čekala je da ja budem spremna, a to je sad. Pjesma je snažna i direktna , nema okolišanja ni uljepšavanja , odlučno mu govorim sve što želim i osjećam. Nekad je to neophodno.Prihvatiti kraj nekog odnosa ali ne ostavljati neriješene situacije za sobom. Jako sam sretna što su u stvaranju pjesme sudjelovali sve redom moji najdraži ljudi od Gorana Kovačića kojem smo provjerili aranžman, preko Zvone Domazeta koji je snimao u DM studiju pa do mojih prijatelja, članova mog benda: Dario Horvat, Boris Novak, Emil Bišćan te i dragog suradnika Mire Lesića koji je u samom finišu ukrasio pjesmu svojim gitarama.

Kako je došlo do odluke o prijavi na Zagrebački festival?

Sasvim spontano se poklopilo da smo pjesmu priveli kraju taman pred krajnji rok prijave za ZG festival. Zoran je predložio i ja sam objeručke prihvatila a najviše mi je drago što smo pjesmu radili bez te ideje u glavi i bez pritiska o samoj prijavi na festival. Tako da ni očekivanja nisu bila velika niti sam se ti opterećivala.  

Što očekujete od svog nastupa na festivalu?

Očekujem izvrstan nastup od sebe, toliko si dugujem nakon ovoliko godina izbivanja. Veselim se nastupu s orkestrom i susretu s mnogim kolegama koje dugo nisam vidjela.

Kako komentirate izbor ovogodišnjih sudionika i njihove pjesme na festivalu?

Mnogo velikih imena i cijenjenih kolega je na popisu, velika mi je čast biti među njima. Vjerujem da je direkciji odabir bio prilično težak s obzirom da znam koliko se izvođača prijavi svake godine. Želim svima prije svega da budemo zdravi do samog nastupa te da cijela manifestacija zrači predivnom glazbenom energijom koju će pratiti mnogi preko malih ekrana.

Što Ivana radi kada se ne bavi glazbom?

Ivana je 24/7 majka dvije djevojčice te da ništa drugo ne radim imam pune ruke posla. No naravno tu je jako puno obaveza i mimo kućanstva što poslovnih što privatnih. Volim druženja, putovanja, imam veliku obitelj, 4 sestre i njihove klince, tako da je na repertoaru jako puno obiteljskih događanja. Volim prirodu i duge šetnje. No bavljenje glazbom je u mom životu jako slojevito te iziskuje puno vremena i pažnje i sve aktivnosti su isto tako podređenje tomu. kao npr treninzi za bolju kondiciju, satovi pjevanja za bolju tehniku i zdravlje glasnica kod moje profe dr.sc. Denis Vasilj, probe s bendom, sastanci s autorima i producentima, sastanci s klijentima itd. Uglavnom, meni nikad nije dosadno i često čeznem za malo slobodnog vremena da se izležavam i pogledam neki film i sl.

 

Ovogodišnje, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja s početkom u 21 sat, uz izravan prijenos na HTV2 i HR2. CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.