Mateo Pilat

Sve

A. Dović – M. Cvek

Mateo Pilat

Mateo Pilat

Matija Cvek posljednjih nekoliko mjeseci niže uspjeh za uspjehom. Nakon što je pjesmom “Ptice” u siječnju prošle godine pobijedio na Zagrebačkom festivalu te objavio album Izbirljivo i slučajno, krenuo je nizati uspjeh za uspjehom. Trenutno najznačajniji zasigurno je onaj postignut pjesmom “Trebaš li me“, melankolični duet s Eni Jurišić koji autorski potpisuje zajedno sa Zvonimirom Husnjakom, široj javnosti poznatim kao z++. Pjesma je pri samoj objavi zasjela na vrh YouTube trendinga u Hrvatskoj, zadržala se tamo nekoliko tjedana, a zatim je stigla potvrda i sa svjetske razine. Na Billboardovoj top ljestvici najslušanijih pjesama u Hrvatskoj već je šest tjedana za redom pri samom vrhu.

Povijest na festivalu

Povijest na festivalu

Nigdje nisam bio nominiran, a sada sam za sve nominiran”, smije se Matija i dodaje: „Sada kada razmišljam, tada nisam imao materijala za nominaciju. Samo je bila objavljena pjesma s Matijom Dedićem ‘Nasloni se’, koja nam je napravila 2020. godinu. Dok ove godine imam album. OK, nadao sam se barem jednoj nominaciji, ali ovo me baš ugodno iznenadilo. I Zlatni studio i Večernjakova ruža i Cesarica i Porin… Baš mi je drago zbog toga.”

Sve

Sve

Istina kao ruzan san dolazi kad sklopim oci na prstima i kupa sjene u samoci razgovaram, tim sjenama se tiho klanjam uz novi krug pitanja Ref. Pjevaju li ptice kad ti zatreba stih vjeruj mi da mogu ja bih umjesto njih cuvaju li kazaljke nas jutarnji mir odgovora nema gorko mirim se s tim mirim se s tim Ako stvorim je tu sve drugo bit ce mi lako ako stvorim je tu kraj sebe bar na kratko dozivam ju da u sjecanju ostane, ostane tu da ostane tu Spavaj, sanjaj, ja cuvat cu strazu ako suze te pronadju javi Ref. Ako stvorim je tu sve drugo bit ce mi lako ako stvorim je tu kraj sebe bar na kratko dozivam ju da u sjecanju ostane Sve drugo bit ce lako kraj sebe bar na kratko Ako stvorim je tu

Ako niste pročitali...