Search
Close this search box.

VIJESTi

Još tjedan dana za prijave na Zagrebački festival


Još je tjedan dana ostalo za prijave novih skladbi za 62. Zagrebački festival – sudeći prema broju i kvaliteti do sada pristiglih pjesama, čeka nas još bolje i atraktivnije izdanje festivala.

 
Iskustvo uči da dobar dio autora još uvijek brusi svoje skladbe i prijave šalje u zadnji tren. Imaju i zašto, žiri će ove godine moći biti još stroži!
 
Uspjeh prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala najviše se odrazio na stanje službene ljestvice radijskih singlova HR TOP 40. Čak 16 od 18 pjesama našlo se na listi, a neke su ostvarile i zavidan staž održavši se mjesecima na samom vrhu.
 
Jedna od tih je i pjesma Čuvaj me grupe Pavel koja i danas, 41 tjedan nakon pojavljivanja, ne silazi s gornjeg doma HR TOP 40. Uz nominaciju za Pjesmu godine, Čuvaj me je autorima donijela Porina za najbolji aranžman, a Aljoša Šerić, frontman Pavela, u svemu vidi veliku ulogu Zagrebačkog festivala.
 
"Festival je na kraju ispao kao jako ugodno iskustvo – uigrana ekipa i prisna atmosfera razbili su svu eventualnu nelagodu benda glede nastupa. Za jaki airplay naše pjesme definitivno je zaslužan i Zagrebački festival, zato jedva čekam povratak!", rekao nam je.
 
Sličan uspjeh ostvarila je i Anđela, anđele Nene Belana koja se već ustalila i u njegov standardni koncertni repertoar. 
 
"Festival je privukao velik broj renomiranih, ali i mladih perspektivnih izvođača i autora koji su svojim glazbenim promišljanjem upravo pogodili temeljni koncept festivala. Pjesme su imale odličan odjek i kod medija i kod publike, a neke od njih postale su pravi hitovi. Moja pjesma Anđela, anđele odlično je prošla i dugo se zadržala na HR TOP 40, a jedan od glavnih okidača njenog uspjeha bio je Zagrebački festival", izjavio je Belan.
 
Zagrebačka Adastra na festivalu se predstavila s pjesmom Samo s tobom, a frontman i autor benda, Jerko Marić, za prošlogodišnje izdanje ima samo riječi hvale.
 
"Odlično organiziran, festival se pokazao kao sjajna platforma za lansiranje pjesama u eter radio i TV postaja. Nama je bila iznimna čast nastupiti uz najveća imena domaće scene te vrhunski festivalski orkestar", rekao nam je.
 
Podsjetimo, prijave za 62. Zagrebački festival traju do 15. listopada, a skladbe je moguće prijaviti i putem posebnog online obrasca dostupnog na službenim web stranicama festivala.
 
Više o festivalu pratite i na službenim Facebook i Twitter stranicama festivala.