Search
Close this search box.

VIJESTi

Leteći odred: “Festival prati odlična glazbena produkcija i čovjek se osjeća vrlo opušteno”

"Daleko je dom" pjesma je s kojom se Leteći odred vraća na pozornicu Zagrebačkog festivala, a autor pjesme Denis Dumančić ispričao nam je u intervjuu što publika može očekivati.


Možete li nam ispričati nešto više o pjesmi "Daleko je dom"?

Pjesma "Daleko je dom" je nastala, kao i većina mojih pjesama, sasvim slučajno. Dogodila mi se prvo melodija koja mi je bila uzbudljiva i zajedno s Fayom sam napravio tekst. Tekst i tema pjesme je nekako u skladu s mojim godinama. Čovjek u ovim godinama vjerojatno ima potrebu da povezuje vrijeme od prije, sadašnje, pa da ga uspoređuje kada je bilo ljepše i bolje. U svakom slučaju tu postoji neka nostalgična crta i imam potrebu o takvim stvarima pjevati. Zapravo kada pjesmu sada poslušam, ima jedan jako vedar ton.

Već nekoliko puta ste nastupali na Zagrebačkom festivalu, veže li vas za festival neka posebna uspomena?

Mi smo zaista išli više puta na Zagrebački festival. Svaki put znam da ovaj festival prati odlična glazbena produkcija i osjeća se čovjek vrlo opušteno kada je na pozornici jer ima osjećaj da je sve u redu. Od zanimljivijih nastupa bih izdvojio onaj s pjesmom "Jedina od svih", u kojoj sam ugostio plesnu skupinu Atomic Factory. Oni su sjedili među publikom i onda su samo odjednom počeli iskakati i penjati se na pozornicu.

Što pripremate ove godine za Zagrebački festival?

Za 69. Zagrebački festival spremili smo jednu ukusnu pjesmu koja se zove "Daleko je dom" i ima spontani, country karakter. Ja se nadam da će se publici to svidjeti. Na pozornicu stižem sam i prati me festivalski orkestar.  

 

Ovogodišnje, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja s početkom u 21 sat, uz izravan prijenos na HTV2 i HR2. CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.