Search
Close this search box.

VIJESTi

LETEĆI ODRED: “Moraš imati ljubavi prema onome što radiš i biti iskren”

Leteći Odred nastupa ove godine sedmi put na Zagrebačkom festivalu, legendarna grupa s legendarnim hitovima pripremila je i za ovu godinu pjesmu za obaranja publike s nogu. Denis Dumančić otkrio nam zašto su mu baš ova godina, ova pjesma i ovaj nastup posebni.

Leteći odred se već može nazvati veteranima Zagrebačkog festivala. Koji vam je ovo po redu nastup? 

– Ove godine će Letećem Odredu biti sedmi nastup na Zagrebačkom festivalu a prvi put smo na njemu nastupili  2013. godine sa pjesmom „Volim te još“. Kao autor sam bio prisutan i ranije, dva puta. Prvi put 2001. godine kada smo moj dragi kolega Boris Novković i ja napisali pjesmu za Grupu Joy „Sve jeseni zime“ koja je osvojila nagradu publike kao najemitiranija pjesma festivala.

Na koji vam je način ova godina posebna?

– Ova godina je za mene posebna zbog toga što nam izlazi jedanaesti studijski album, a na njemu će se naći i ova pjesma sa Zagrebačkog festivala. Čast nam je ponovno nastupiti na jednom od najstarijih festivala popularne glazbe u ovom dijelu Europe i sigurno će nam i ovaj nastup ostati u lijepom sjećanju.

Hoćete li snimati spot za pjesmu “Zakon ljubavi”? Postoje li već neke ideje?

– Spot za pjesmu „Zakon ljubavi“ je već snimljen, trenutno je u montaži i očekujemo da će za nekih 7 dana biti spreman za gledanje.

Imate li kakvo zrnce mudrosti koje možete podijeliti s mlađim kolegama? Naročito onima čije su karijere još u počecima i kojima je ovo prvi put na festivalu.

– Teško ja danas mogu mladima dati neko zrno mudrosti jer se vrijeme otkako sam ja krenuo u ostvarivati svoju glazbenu karijeru jako promijenilo u svakom smislu, poglavito od tehnologije na dalje. Vrijeme se mijenja i treba ići u korak sa njim, a mladi se tu puno bolje snalaze nego mi stariji, drže korak sa trendovima i svime što nam je tehnologija donijela.   Ono što svakako vrijedi za sve je da moraš imati ljubav prema tome što radiš i da trebaš biti iskren u tome pa ako si uporan, uz dozu sreće uspjeh je moguće ostvariti. Puno teže je zapravo opstati.