Search
Close this search box.

VIJESTi

Ljubo Kuntarić proslavio 90. rođendan

U krugu prijatelja i glazbenih kolega, maestro Ljubo Kuntarić u subotu, 20. lipnja, proslavio je svoj 90. rođendan.
 
Tom prigodom, u čast autora legendarnih pjesama poput Autobus Calypso, U nedilju Ane i Ta tvoja ruka mala, redovnog člana Hrvatskog društva skladatelja i prvog pobjednika Zagrebačkog festivala, HDS i HGU u Voloskom su zajednički organizirali “Doručak s Ljubom Kuntarićem”.
 
U ime Hrvatskog društva skladatelja, prigodni poklon uručio mu je skladatelj Andrej Baša, dok mu je Elvis Stanić čestitao u ime Hrvatske glazbene unije.
 
Među brojnim čestitarima nije nedostajalo glazbenika raznih generacija, a Lela Kaplowitz je izvedbom Kuntarićevih hitova šarmirala sve prisutne.
 
Druženje se nastavilo uz prisjećanja i dobru atmosferu, a maestro Kuntarić tog je vikenda bio i počasni gost Melodija Istre i Kvarnera.
 
Ljubo Kuntarić rođen je 20. lipnja 1925. u Čakovcu, a iako diplomirani građevinski inženjer, glazba mu je bila i ostala velika strast i pokretač životne energije.
 
Skladanjem se bavi još od 1939., surađujući često s Blankom Chudobom na čije je stihove napisao velik broj pjesama. Iza njega su sudjelovanja i pobjede na brojnim festivalima poput Zagrebačkog, Opatijskog i MiK-a.
 
Uz popularnu glazbu, maestro Kuntarić skladao je za orkestre, filmove, kazališta, a za svoj doprinos u skladanju duhovne glazbe 2003. je nagrađen odličjem Pro ecclesia et pontifice pape Ivana Pavla II. Ljubo Kuntarić dobitnik je nagrade Porin za životno djelo 2009.