Search
Close this search box.

VIJESTi

Luce: Kao rođena Zagrepčanka, ne propuštam Zagrebački festival!

 

Lucija Ćustić Luce talentirana je kantautorica kojoj će nastup na 66. Zagrebačkom festivalu ujedno biti i njen festivalski prvijenac. U svom pretrpanom prosinačkom rasporedu pronašla je nekoliko minuta za razgovor s nama…

Koliko si dosad pratila Zagrebački festival, postoji li neka pjesma koja te posebno osvojila?

Unazad zadnjih nekoliko godina, najviše me dojmila pobjednička pjesma Kedže i Zsa Zse "Sve u meni se budi", a uvijek pratim događanja oko festivala. Ipak sam rođena Zagrepčanka, ne bih to mogla propustiti. 

Što te motiviralo na prijavu ove godine?

Imala sam želju biti dio te priče i sudjelovati, pa sam jako sretna da mi je to pošlo za rukom i da sam jedna od 21 finalista. Jedva čekam izvesti svoju pjesmu, ali i čuti izvedbe dragih mi kolega. 

Možeš li ukratko predstaviti priču iza nastanka pjesme „Čežnja“?

Tekst i glazbu potpisujem ja, a za aranžman je zaslužan Srđan Sekulović Skansi. Pjesma je jedna od onih koja mi se dugo "kuhala" u glavi, a "iscurila" na papir u nekoliko minuta. Govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti jednog emotivnog odnosa između dvoje ljudi kojeg sam morala otpustiti te o tome kako sam se nosila s tim procesom otpuštanja i udaljavanja.

Luce – Čežnja: link

Kako bi opisala svoju proteklu godinu, iza tebe su veliki poduhvati…?

2018. je za mene bila vrlo intenzivna, kreativna i definitivno glazbom obilježena godina. Objavila sam tri singla, izašao je moj prvi dugosvirajući album "Susret" kojeg sam predstavila koncertom u velikom pogonu Tvornice Kulture, što je ujedno bio i moj prvi veliki samostalni koncert. Bilo je tu i puno drugih dragih mi koncerata po Hrvatskoj i Sloveniji, te novih lijepih suradnji, pozitivnih reakcija i recenzija albuma, tako da sam iznimno zahvalna i zadovoljna svime što mi je 2018. godina donijela.

Jesi li već imala priliku preslušati pjesme svojih kolega s nadolazećeg festivala?

Nažalost, nisam još stigla preslušati pjesme drugih izvođača, ali sam vidjela tko sve nastupa i jako mi je drago da je ovogodišnji odabir tako šarolik izričajem, žanrom, pa i godištem izvođača. Jako se veselim i držim fige svima.

Koji su ti planovi za godinu pred nama?

Plan je nastaviti promovirati album po Lijepoj Našoj i regiji, a uz to naravno i raditi na novim materijalima. Nema odmora (smijeh)!