Search
Close this search box.

VIJESTi

Luka Nižetić: “Ovakva glazbena događanja dobra su platforma za kvalitetnu promociju pjesme”

 
Luka Nižetić nastupit će premijerno na Zagrebačkom festivalu 28. travnja 2022. u City Plazi Zagreb, a uoči samoga nastupa ispričao nam je više o pjesmi s kojom će se predstaviti te više o detaljima karijere.
 
Što se krije iza pjesme ”Zagrli život“ s kojom nastupate na festivalu?
 
Na prvom mjestu lijepa poruka, a onda i emocija, meni možda i najvažniji elementi svake pjesme. Svakom glazbeniku je najvažnije da se u pjesmi nađe što više slušatelja, da bude svojevrsna osobna priča, produžena poruka onoga koju je sluša, a  vjerujem da će se u 'Zagrli život' naći svi oni koji su imali sreće i proživjeli trenutak najvećih emocija. 
 
Kako je tekla suradnja s Mariom Mihaljevićem?
 
S Marijom sam u 'neprekidnoj vezi', ne vidimo se ali smo telepatski povezani. Već smo duži vremenski period povezani glazbom i sa svakim novim glazbenim uratkom sve više primjećujem da mi je 'ušao u glavu' i sa svojom genijalnošću uspješno prenosi moje misli i emocije na papir. 'Zagrli život' je već druga skladba, nakon 'Ka more je život', na kojoj se Mario potpisuje i kao autor glazbe i kao autor teksta i nadam se da na njima neće stati. 
 
Što vam predstavlja sudjelovanje na Zagrebačkom festivalu?
 
Obzirom da će mi ovo biti premijerno sudjelovanje na ovom festivalu, sigurno će biti prisutna mala doza treme, a i dosta dugo me nije bilo na sličnim manifestacijama. Zadovoljstvo će mi biti izvesti pjesmu uz pratnju orkestra. Ovakva glazbena događanja dobra su platforma za kvalitetnu promociju pjesme što mi je u stvari i najvažnije.
 
Kako će izgledati vaš nastup na festivalu, što možemo očekivati?
 
Pjesma je takva da joj nema potrebe dodavati scenske elemente, dovoljno je orkestar i ispred mene nadam se publika s obzirom da je festival zadnje dvije godine zbog covida bio zatvoren za javnost. 
 
Kako izgleda vaš prosječni dan kada nemate puno obaveza?
 
Nastojim da mi svaki dan bude ispunjen od jutra do navečer, od mojih uobičajenih svakodnevnih aktivnosti do slobodnog vremena za meditaciju i šetnju sa psom. Uskoro se spuštam na Vis gdje posao i užitak čine moju svakodnevnu harmoniju.
 
Pjesme 69. Zagrebačkog festivala možete poslušati na svim digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.