Search
Close this search box.

VIJESTi

MARIJA MIRKOVIĆ: “Ova pjesma je bajka o ljubavi”

Marija Mirković Maleni čarobnjak

Marija Mirković stiže na Zagrebački festival i sprema nešto posebno. Što, pročitajte u nastavku, možda nam je i otkrila adute iz rukava.

Opiši se kao glazbenicu u pet riječi.

-Talentirana, lijena, svemoguća, nemoguća, maštovita.

Pjesmu za ovogodišnji Zagrebački festival si napisala sama. Imaš li kakvih kreativnih zapreka koje se nekad javljaju pri pisanju? Što inače prvo dođe, glazba ili tekst?

-Konkretno u ovoj pjesmi nije bilo, kao da se sama napisala. Rijetki su takvi trenuci, znaju da mi se dogode ali nedovoljno često koliko bih ja htjela. U svakom slučaju, kada nema inspiracije, sviram i pišem i puno razmišljam i puno se nerviram, al je to sve slatko. Uvijek prvo glazba pa stihovi. Mada nekad jedan stih koji zapišem pa nađem par dana kasnije, može u meni pokrenuti cijelu pjesmu. Kao što je to slučaj sa ovom. 

“Maleni čarobnjak” je zanimljiv naslov. Možeš li nam reći o čemu je pjesma?

-Bajka o ljubavi kako je ja zamišljam. Ustvari bajka o odnosu između ljudi koji se vole i kako gledaju jedno na drugo i na svoju ljubav. Nikad nisu bila izazovnija vremena da se održi ljubav, a ljubav je taj “maleni čarobnjak” koji nam svima treba.

Očekujemo li malene čarobnjake na pozornici Zagrebačkog festivala? Spremaš li nešto posebno za nastup?

Nisam sigurna za malene čarobnjake, ali nije loša ideja. Spremam nešto posebno. Ono što znam je da je ova pjesma posebna, naročito meni. Što se tiče nastupa, on je još uvjek u pripremi. Tako da i mene čeka iznenađenje. Svakako se jako radujem pozornici na Zagrebačkom festivalu i vjerujem da će to biti ljubav na prvi pogled.