Search
Close this search box.

VIJESTi

Marin Jurić-Čivro i Nina Kraljić: Impresionira nastup na Zagrebačkom festivalu

 

Marin i Nina izvest će duet "Zima", autorsku suradnju Marka Matijevića Sekula i Borisa Kolarića

Što nam možete reći o "Zimi"? Kako je došlo do vaše suradnje?

Marin: "Zima“ je nastala prije nekoliko mjeseci. Na njoj su radili producent i glazbenik Marko Matijević Sekul, s kojim sam surađivao na svojim posljednjim singlovima, te Boris Kolarić. Nakon što su mi poslali pjesmu na slušanje, kako bih procijenio hoće li mi odgovarati, trebalo nam je neko vrijeme da dodamo sve elemente koji su nedostajali. Uspjeli smo u tome i zbog toga mi je drago. 

Nina: „Zima“ je jednostavna, ali posebna. Sadrži elemente etno glazbe, trenutke koji su se uspjeli izraziti i koji meni nešto znače. Fantastična mi je njena priča, fokus na to kako u afekciji koju dajemo nekoj osobi ispadamo pomalo naivni i blesavi. Sviđa mi se što smo Marin i ja u pjesmi ravnopravni, oboje dolazimo do izražaja, ali se i ispreplićemo.

Ovo vam nije prvi nastup na Zagrebačkom festivalu…?

Marin: Na Zagrebačkom sam festivalu prvi put nastupao 2018. godine, kad sam izvodio pjesmu „Vjetar“. Impresionirala me čitava glazbena priča koju festival predstavlja, njegov utjecaj i profesionalna ekipa koja na tome radi. To mi se iskustvo iznimno svidjelo, zato nije iznenađujuća želja da se i „Zima“ predstavi na Zagrebačkom festivalu. Jako sam sretan što se pjesma svidjela žiriju i prošla u fazu natjecanja. 

Nina: Na Zagrebačkom sam se festivalu već predstavila pjesmom „Lava“ i to je iskustvo bilo super. Imali smo sjajnu, avangardnu priču u koju je bila uključena i koreografija s plesačem. Mislim da je taj festival lijepa platforma za predstavljanje pjesme kao što je „Zima“. Budući da ću ove godine nastupiti u duetu, to će za mene biti još jedno novo iskustvo.

Koje uspomene nosite iz showa The Voice? Jeste li očekivali da ćete jednog dana nastupati zajedno?

Marin: Dok je „Zima“ bila u prvoj fazi nastajanja, zaključili smo da se njena priča najupečatljivije može iznijeti kroz dva glasa. Željeli smo da Nina bude dio toga, pa smo joj proslijedili materijal koji smo do tada imali. Ubrzo smo se našli kod Marka u studiju i krenuli s radom. Znali smo da je riječ o nečem izvrsnom čim smo snimili vokale. Željeli smo pjesmu predstaviti na Zagrebačkom festivalu, prijavili smo se – i prošli.

Nina: Većina nas koji smo sudjelovali u The Voiceu imamo poseban odnos, nešto se dogodi kad mjesecima radiš na tako velikom projektu i dijeliš glazbu. Marin mi je poput brata, zajedno smo prošli kroz čitavu priču. Oboje smo došli do kraja natjecanja, samo u drugim timovima. Uvijek sam imala osjećaj da ću odraditi duet s barem jednim od kandidata i drago mi je da je to on. Od početka smo imali istog izdavača, dijelimo ljubav prema alternativi i drugačijem. Bilo je logično da nešto zajedno otpjevamo, a moram reći i da mi je pjevanje s muškim vokalom izazov koji me najviše veseli.