Search
Close this search box.

VIJESTi

Matiji Cveku nagrada za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala

 

Pobjednička pjesma prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala, „Ptice“ u izvedbi Matije Cveka, ove će godine dobiti priznanje i za najemitiraniju festivalsku pjesmu u 2021. Podaci se odnose na radijska i televizijska emitiranja po službenim podacima HDS ZAMP-a te uvid u streaming brojke na digitalnim glazbenim servisima.

Cvekova autorska suradnja s Alanom Dovićem osvojila je stručni žiri Zagrebačkog festivala, a očito i radijske urednike zadržavši se na nacionalnoj HR top 40 listi singlova. Porin za najbolju mušku vokalnu izvedbu bio je šlag na kraju Cvekove sadržajne i uspješne godine. „"Ptice" su mi donijele možda i najljepšu godinu karijere, prepunu nominacija i nagrada. Pjesma živi među ljudima, pjeva se na koncertima, sluša se kad je potrebna, to je ipak najveća nagrada“, iskren je Matija.

Između Cveka i Zagrebačkog festivala postoji posebna veza: „Budući da sam rođeni Zagrepčanin, volim tradiciju Zagrebačkog festivala i prošlogodišnja pobjeda za mene ima posebno mjesto u mozaiku karijere kojeg zadnje dvije godine intenzivno popunjavam“.
Ove godine, pak, na festivalu će se predstaviti kao koautor Neline pjesme „Sto godina“: „Svakako sam htio da mi pjesma bude prisutna jer mislim da je Zagrebački festival najbolji u Hrvatskoj. Slušan je i gledan, ljudi se trude oko promocije, festivalski je bend odličan i mislim da je to najbolja platforma da se predstavi pjesma.

Podsjetimo, 69. izdanje Zagrebačko festivala održava se u četvrtak, 28. travnja, u 21 sat, uz izravan televizijski prijenos na HTV-u. CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.