Search
Close this search box.

VIJESTi

MIA DIMŠIĆ & DORIS KOSOVIĆ: “Jedva čekamo izvesti pjesmu prvi put uživo”

Neočekivano dobra suradnja Mie Dimšić i Doris Kosović doživjet će svoje premijerno izvođenje uživo na pozornici 71. Zagrebačkog festivala. Popričali smo s mladim umjetnicama kako i zašto je došlo do suradnje, kakva je pjesma i što očekuju.

Mia nam na Zagrebački festival stiže nakon novog albuma “Monologue”, koji je nominiran za Porin u kategoriji album godine, a Doris nakon uspješnog prvog singla “Noć”. Kakvi su planovi za ostatak godine?

Mia: Željela bih iskoristiti priliku da se i struci i publici zahvalim na velikoj podršci prilikom izlaska albuma „Monologue“ koji je kao moj prvi album na engleskom jeziku bio izlazak iz zone komfora. Ove godine pripremam i novi album na hrvatskom na kojem će se osim singlova iz prethodnih godina naći i nekoliko novih pjesama, a jedna od njih bit će i ovaj naš duet. Bit će tu, naravno, i live nastupa i svemu se baš veselim.

Doris: “Noć” je izašla kao moj trenutni putokaz. Razvila se sama organski, bez puno pompe. Voljela bi vidjeti nakon nastupa sa Miom kako će me publika opet primiti i kako se ja sama nosim sa scenom. Radim na svojim pjesmama tako da je fokus na tome trenutno.

Gdje se izrodila ideja o suradnji i kako je proteklo snimanje? Imate li neki behind the scenes trenutak koji bi htjele podijeliti s publikom?

Mia: Pjesmu sam radila sa svojim standardnim koautorima Vjekoslavom Dimterom i Damirom Bačićem i već u vrlo ranoj demo fazi dok praktički ni tekst još nije bio skroz gotov nam se činilo da bi se tu savršeno uklopio još jedan ženski vokal i meni je Doris odmah pala na pamet. Moram priznati da sam se bojala da neće htjeti jer nisam znala u kojoj je sad fazi sa svojom pjevačkom karijerom i planira li se eksponirati u bližoj budućnosti, ali osjećaj mi je govorio da trebam pokušati i bila sam baš sretna kad je rekla da joj se pjesma sviđa. Za mene je Dorisin vokalni izražaj u isto vrijeme odrješit i senzualan i s tom kombinacijom je baš obojala pjesmu nekim novim nijansama. Jedva čekam da ju prvi put izvedemo uživo.

Doris: Mia me jedan dan nazvala i rekla mi da je napisala pjesmu te da bi voljela da je otpjevamo zajedno. Sama demo verzija mi se već jako svidjela. Nas dvije nikad nismo imale priliku surađivati, ali svaki put kad bi se srele negdje bi se zadržale dugo i jednostavno smo kliknule kao prijateljice. Jako sam sretna da to možemo prenijeti na pjesmu i biti podrška jedna drugoj. Na dan snimanja je bila situacija da sam dosta kasnila jer smo na putovanju imali problem sa autom, malo i promuklog glasa sam bila. Kad sam stigla bila sam nekako uznemirena, pomalo nervozna, ali je Mia tako lijepo okrenula situaciju i napravila divnu atmosferu da smo se svi osjećali kao doma. Hvala joj na tome.

Što nam možete reći o pjesmi “Uzalud ti sve”?

Mia: Inspiracija za pjesmu su oni neki čudni ljudi koji te „mrze“, ali te istodobno ne prestaju pratiti i proučavati. Mislim da je svaka mržnja zapravo potisnuta i deformirana ljubav, a stihovima smo to pokušali ironično prikazati.

Doris: Pjesma za mene govori o samopouzdanju i da se stvarno ne trebas obazirati na ikoga dokle god si na svome putu i imaš viziju gdje ideš i što želiš postići.

Obje ste već nastupale na Zagrebačkom festivalu. Mia zadnji put prošle godine, a Doris 2016. Što se u međuvremenu kod vas promijenilo i gledate li zbog toga drugačije na sudjelovanje?

Mia: Uvijek mi je drago doći na Zagrebački festival, prvenstveno zbog super ekipe i vrhunskog orkestra, a onda naravno i zato što je odlična platforma za promociju nove pjesme. Još nisam bila na toj pozornici u duetu pa se s te strane ove godine dodatno veselim. U dvoje je uvijek zabavnije.

Doris: Ispravak – bila sam i 2022. na Zagrebačkom festivalu.
Ovaj put će biti dosta drugačije jer sam uvijek nastupala s bendom, a sada smo samo nas dvije. Zastrašujuće i uzbudljivo. Veselim se!