Search
Close this search box.

VIJESTi

Mia i Edi: Naš duet nastao je preko WhatsAppa

 

Jedan od dueta ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala je onaj riječko-zagrebački, Mije Negovetić i Edija Abazija, „Ljubav nema kraj“…

Što vam znači nastup na Zagrebačkom festivalu?

Mia: Zagrebački festival je sigurno jedan od najkvalitetnijih festivala kod nas, barem što se tiče mog ukusa u glazbi. Veliki je uspjeh uopće stati na tu pozornicu i predstaviti se s pjesmom.

Edi: Velika mi je čast biti dio ove priče. Na neki način to nam je bila najveća potvrda uz sve ostalo što je pjesma donijela. Veselimo se i jedva čekamo čuti ostale izvođače uživo!

Kako je došlo do suradnje za novu pjesmu? Vas dvoje ste i autori pjesme, kako je izgledao taj kreativni proces? Koji su vas dueti inspiririali?

Mia: Upoznali smo se na Dori prošle godine, ostali smo u kontaktu i počeli pričati putem društvenih mreža. Pjesma je ustvari nastala na jedan jako interesantan način. Kada je bio totalni lockdown, pričali smo putem whatsappa jako često i tako jedan dan, ja sam sjedila za klavirom, i rekli smo si "ajmo nešto napisat!" Na kraju, stih po stih, glasovna po glasovna poruka i došli smo do neke prve verzije pjesme. Tako da je pjesma ustvari nastala jako neplanirano. Nakon toga smo je pokazali producentima Olji Dešiću i Srđanu Sekuloviću Skansiju koji su napravili odličan aranžman i tada smo bili uvjereni da želimo tu pjesmu predstaviti publici.

Edi: Mia i ja upoznali smo se na Dori 2020. godine. S obzirom na to da ona živi u Rijeci, a ja u Zagrebu, komunikacija se više-manje odvijala preko društvenih mreža. Tako je zapravo i pjesma nastala, putem glasovnih i tekstualnih poruka. Iskreno, nismo se time vodili već je pjesma nastala nekom našom trenutnom inspiracijom.

Kako je, iz glazbeničke perspektive, za vas protekla posljednja godina? Čime ste se sve bavili?

Mia: Pa, bila je jedna jako čudna godina, ali donijela je mnogo toga. Radila sam na pjesmi za Doru, na pjesmi s Edijem, a i na spotu za himnu Primorsko-goranske županije.

Edi: Mogu reći da sam ove godine zapravo najviše odskočio što se glazbenog iskustva tiče. Iako nema nastupa i događaja za koje živimo, bilo je puno snimanja i uživanja u studiju. Pripremio sam još neke pjesme za skorije vrijeme koje jedva čekam da čujete. 

Jeste li već preslušali pjesme ostalih kolega s festivala, imate li svoje favorite?

Mia: Nisam sve, ali moram reći da su mi za sad favoriti Z++, kojeg obožavam, i Matija Cvek kojeg također obožavam. Uz, naravno, Edijevu i moju pjesmu u koju jako vjerujemo.

Edi: Prije svega, ove godine ide jako mlada ekipa pa mi je zbog toga posebno drago. Vjerujem da ćemo se dobro zabaviti svi zajedno. Neke pjesme su me oduševile i slušao sam ih često. Konkurencija je velika, ali to nas samo ohrabruje da idemo jos jače! 

Koji su vam planovi za budućnost?

Mia: Album, koncerti i projekti na kojima već radim, ali još nisu za javnost (smijeh).

Edi: Već duže vrijeme planiram promijeniti glazbeni izričaj i vjerujem da će se to dogoditi sa sljedećom pjesmom koja bi trebala biti vani krajem svibnja…