Search
Close this search box.

VIJESTi

Mia Negovetić: Voljela bih snimiti duet s Arianom Grande

 

Talentirana mlada Riječanka, Mia Negovetić, nastupit će na Zagrebačkom festivalu s autorskom suradnjom s Oljom Dešićem "Na pola puta do svemira"… 

O čemu govori pjesma „Na pola puta do svemira“, što je inspiriralo? Kako bi opisala svoju kreativnu suradnju s Oljom Dešićem na pjesmi? 

Inspiracija je nastala zbog mojih razmišljanja o nekim događajima između dvoje ljudi, događaje koje bih opisala kao tenziju i pokušaj pronalaženja puta bez nje koji je u ovom slučaju put ka svemiru. Suradnja s Oljom je zaista uvijek jako kreativna, ozbiljna i zabavna u isto vrijeme i kada podijelimo nekakve misli, nastane tekst ili dio teksta/glazbe za pjesmu. Nakon toga Olja napravi aranžman koji me uvijek iznova oduševi. Smatram da je rijetkost imati tako dobru suradnju s takvim profesionalcem koji ujedno potpuno razumije glazbeni put kojim želim ići. Zaista mi je velika čast imati priliku surađivati s njim. 

Što te motiviralo na prijavu za festival i zašto je manifestacija poput Zagrebačkog danas bitna za mladog glazbenika? 

Motivacija mi je bila mogućnost da pjesmu predstavim publici i jako sam sretna što će se to dogoditi na Zagrebačkom festivalu. Zagrebački festival je po meni važan jer ima jako dugu tradiciju, a i vrsta glazbe koju možemo na njemu čuti, velikim se dijelom poklapa s mojim glazbenim ukusom. Za mladog glazbenika vrlo je bitno svaki korak u glazbenoj karijeri, na koji se u suradnji s timom koji ga okružuje odluči, iskoristiti na najbolji mogući način, a Zagrebački festival je upravo to, fenomenalan festival na kojem su uvijek nastupali odlični glazbenici tako da mi je sam ulazak na festival ujedno i priznanje da idem dobrim smjerom. Hvala organizatorima na povjerenju. 

S kojim bi se glazbenim izazovom voljela uhvatiti u koštac? Postoji li možda netko s kim bi jednog dana voljela snimiti duet? 

Svaki novi korak u glazbi, novi nastup, nova pjesma je izazov sam po sebi jer se javno prezentiraš. Osim Zagrebfesta koji je prvi izazov u bliskoj budućnosti, prijavila sam skladbu i za ovogodišnju Doru.

Voljela bih jednoga dana snimiti duet s Dinom Merlinom, slušam ga otkad sam bila malena i voljela bih od nekoga poput njega dobiti priliku da zapjevamo zajedno. Od pjevača koji nisu s ovih prostora, voljela bih snimiti duet s Arianom Grande 🙂 
 
Koji su ti glazbeni planovi za 2020.? 
 
Želim prvenstveno raditi na sebi, želim raditi na prvom albumu i potruditi se da ovu školsku godinu završim na najbolji mogući način…