Search
Close this search box.

VIJESTi

Nela: “Čini mi se da nas očekuje dosta raznovrstan festival i jako mi je drago zbog toga”

 

Nela Đinđić već je nekoliko godina na sceni, a ova mlada pjevačica ne prestaje intrigirati publiku svojim snažnim glasom. Ove godine na pozornicu Zagrebačkog festivala stiže s pjesmom "Sto godina", na kojoj je između ostalih radio i prošlogodišnji pobjednik, Matija Cvek. Što ona kaže o pjesmi, ali i suradnji s Matijom, provjerite u intervjuu.

Tako je sve radio na pjesmi "Sto godina" i zbog čega vam se svidjela?

"Sto godina" je pjesma koja u biti stoji sto godina u ladici, odnosno tekst stoji sto godina u ladici i napisao ga je Neno Ninčević. On je uočio taj jedan potencijal kod Matije Cveka je dao hrpicu tekstova s kojima nije znao što bi napravio. Matija je uočio pjesmu "Sto godina", malo je uobličio na svoj način, osmislio je glazbu. Taj isti dan kada je osmislio glazbu je bio kod nas na kavi i rekao je da ima novu stvar. Čim sam ju čula sam rekla da to bude moja pjesma. To je pjesma koja je čekala svoj pravi trenutak i mislim da je Zagrebački festival upravo taj medij u kojem će pjesma zasjati najjače.

Što očekujete na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu u odnosu na prošlu godinu, kada ste također nastupali?

S Matijom nisam pričala je li očekivao pobjedu ni kako se osjećao, ali smo svi imali taj osjećaj da "Ptice" zaslužuju pobjedu. Naravno, njemu je to, kao kada je dobio Porin, bilo nešto za ne povjerovati. Što se tiče ljudi koji su ove godine na Zagrebačkom festivalu, moram priznati da mi se sviđa raspon žanrova. Od novih imena, novih grupa, pa do imena koja stvarno svi respektiramo godinama. Čini mi se da nas očekuje dosta raznovrstan festival i jako mi je drago da je tome tako. Imam osjećaj da će svaki izvođač predstaviti određeni zvuk. Ono što me se posebno dojmilo je činjenica da je ove godine prijava za Zagrebački festival bilo možda više nego ikada. Tako da je samim time ogromna čast biti dio festivala.

Što možemo očekivati od vašeg nastupa?

Nisam se pretjerano bavila time kako će izgledati u smislu da imam poseban plan za pozornicu. Ne spremam ništa spektakularno, pjesma je dovoljno jaka sama po sebi i bit će mi najvažnije da se fokusiram da iznesem sve kako spada, a najviše da iznesem tu emociju. 

 

Ovogodišnje, 69. izdanje Zagrebačkog festivala održava se u četvrtak, 28. travnja s početkom u 21 sat, uz izravan prijenos na HTV2 i HR2. CD kompilacija "69. Zagrebački festival" dostupna je u izdanju Croatia Recordsa, a sve pjesme možete poslušati i na digitalnim glazbenim servisima na linku OVDJE.