Search
Close this search box.

VIJESTi

Nela: Nika Turković je moja srodna duša

 

Nela na ovogodišnji Zagrebački festival stiže s pjesmom "Ono što ostaje", koju autorski potpisuje glazbenica Nika Turković. Sve popularnija Nela otkrila nam je kako je došlo do ove zanimljive suradnje te još neke detalje o pjesmi…

Kako je došlo do suradnje s Nikom Turković?

Nika Turković i ja poznajemo se od 2016. godine kada sam na društvenim mrežama čula mali isječak njezine pjesme koju je napisala na engleskom jeziku. U to doba je ona još studirala u Londonu i mene se to toliko dojmilo da sam joj morala poslati poruku i zamoliti je da mi pošalje cijelu tu pjesmu. Nika je bila jako sretna i poslala mi je pjesmu, a to je bio neki moment kada sam ja shvatila da smo mi srodne duše u tom glazbenom smislu. Na neki jednaki način gledamo emociju u glazbi, tekstu, melodiji.

Što ti i Nika imate zajedničko?

Volimo slični osjećaj koji se stvara u glazbi i slično aranžirane pjesme. Ideja za našu suradnju došla je prošle godine u drugom mjesecu kada sam joj se požalila da ne mogu izbaciti svoj album zbog korone, ali da sada imam vremena staviti još jednu pjesmu na album i da bih to voljela. Na to mi je rekla da je nedavno preslušala svoje pjesme te da ima ta jedna pjesma za koju misli da bi meni najbolje legla. Poslala mi je pjesmu, ja sam si ju onda odsvirala na klaviru i otpjevala i jednostavno je to bilo to.

Što za tebe znači nastup na Zagrebačkom festivalu?

Što se Zagrebačkog festivala tiče, ja imam jednu malu tajnu, a to je da sam ja prije godinu ili dvije prijavila svoju pjesmu, a na žalost nisam upala. Tako da je ove godine samim time što sam upala sa svojom novom pjesmom to za mene bio itekakav spektakl. Dan kada sam saznala da ću nastupiti na Zagrebačkom festivalu, ne mogu opisati tu svoju sreću koju sam imala. Još uvijek mi tuče srce od uzbuđenja. Kao ponosna Zagrepčanka, mislim da je Zagrebački festival jedan vrlo važan dio povijesti glazbe i Zagreba kao takvog. Biti dijelom jednog takvog festivala za mene je velika čast, a isto tako i prilika da se predstavim, pogotovo u ovakvo vrijeme.

Što pripremaš za nastup?

Svi smo se zaželjeli pozornica, zaželjeli smo se publike. Iskreno se nadam da će publika moći doći u gledalište, a ne samo da će sjediti pred ekranima. Za sada još nemam točno isplanirani nastup, ali voljela bih se na poseban način predstaviti prvi put. Nadam se da me neće pretjerana trema lupiti i da ću moći sve otpjevati kako spada. Stvarno sam uzbuđena i jedva čekam Zagrebački festival.