Search
Close this search box.

VIJESTi

Neni Belanu priznanje za najemitiraniju pjesmu, Marcu Masiniju dres hrvatske reprezentacije

 

U zagrebačkom Basta Gourmet Baru održan je prigodni cocktail party uoči 63. izdanja Zagrebačkog festivala. Organizatori festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, ovom su prilikom poželjeli dobrodošlicu talijanskoj zvijezdi Marcu Masiniju, dvostrukom pobjedniku Sanrema, koji će s tri pjesme nastupiti u revijalnom dijelu programa.

Također, kantautoru Neni Belanu uručeno je priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala – "Jer je pjesma dio nas".

Nakon uvodnog govora glavnog tajnika HDS-a, Antuna Tomislava Šabana, gradonačelnik Milan Bandić je talijanskom gostu, velikom nogometnom zaljubljeniku, uručio dres hrvatske nogometne reprezentacije istaknuvši kako su "Sanremo i Zagrebački festival povezani od samih početaka te se nada da će se ta veza nastaviti i u budućnosti". Masini se zahvalio na riječima dobrodošlice i poklonu našalivši se kako će sada promijeniti prezime u "Masinić".

Osim gradonačelnika Bandića, zabavi su se odazvali i veleposlanik Talijanske Republike Nj. E. g. Adriano Chiodi Cianfaran, ministar kulture na odlasku Berislav Šipuš, pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, predsjednik HDS-a Zoran Juranić te brojni glazbenici i autori.

63. izdanje Zagrebačkog festivala na rasporedu je danas u 20 sati, uz izravan televizijski prijenos na HRT2.

Cijelu fotogaleriju s partyja možete pogledati OVDJE.