Search
Close this search box.

VIJESTi

Neno Belan: Ovaj glazbeni događaj za mene je čista pozitiva

 

Dragi kolege skladatelji, dragi autori i izvođači, dragi glazbenici, dragi suradnici i draga publiko, dragi prijatelji, dragi svi!

Šezdeset i peti je iza nas! Taj respektabilni, vitalni Festival kojeg su započeli i mudro smislili brojni vrhunski glazbeni umjetnici prije nas, ponosno blista uz novi sjaj. Bilo je izvrsno – zahvaljujući vama!

Moja zahvalnost ide svima: umjetničkom i organizacijskom timu Festivala, cijenjenom žiriju, umjetnicima autorima čije smo pjesme čuli tijekom finalne večeri, sjajnim izvođačima i interpretima, briljatnim glazbenicima koji su sačinjavali festivalski orkestar pod sigurnom rukom svog dirigenta, back vokalima, tehnici, organizaciji i, naravno, brojnim medijima i cjelokupnoj ekipi Hrvatske televizije koja je emitiranjem popratila naš Festival.

Previše je imena da bih mogao spomenuti sve koji to zaslužuju, no siguran sam da se uspjeh koji smo doživjeli ne bi dogodio da ga iskreno, profesionalno i nadahnuto nije gradio svatko od vas.

Ponosan sam što je Festival produkcijski bio na vrhunskom nivou. Siguran sam da će brojne pjesme krenuti na svoj put do publike i dok se budu potvrđivale kao hitovi, opravdavat će, uvijek iznova, smisao i svrhu ovog festivala.

Osobno, čini me sretnim što kroz svoju funkciju umjetničkog direktora sudjelujem u formiranju i definiranju urbane pop glazbe. Ovaj glazbeni događaj za mene je čista pozitiva, mali kamenčić na širokoj cesti urbane kulture, rijetka prilika da u kreativnoj razmjeni s kolegama skladateljima, autorima i izvođačima kvalitetno promoviram ono što nam je svima i posao i poziv: modernu, svježu, autorski jaku pop glazbu.

Čestitam i zahvaljujem od srca i našoj pobjednici Ivani Vrdoljak Vanni koja se na festivalu autora predstavila kao sjajna autorica glazbe i teksta, uz svoje, nama već dobro znane pjevačke sposobnosti. Prva među izvrsnima, Vanna je još jednom dokazala da mi koji smo izabrali glazbu za svoj životni poziv živimo privilegirano blizu umjetnosti i sklada.

Jer, kako bi rekao Platon: glazba daje dušu svemiru, krila umu, let mašti i radost života svemu što postoji.

Vaš umjetnički direktor Zagrebačkog Festivala,

Neno Belan