Search
Close this search box.

VIJESTi

Nikolina Tomljanović: Cure iz ENI-ca raduju se mojim uspjesima

 

Nikolina Tomljanović jedno je od viđenijih lica Zagrebačkog festivala. Na ovogodišnju pozornicu vraća se u svom karakterističnom country senzibilitetu s porukom: Danas je ljubav!

Što s ENI-cama, što solo, ne propuštate nijedan Zagrebački festival u posljednjih pet godina. Koliko vam osobno on znači za vašu karijeru, kakve dojmove imate s dosadašnjih nastupa?

Zaista nastojim biti prisutna na što više festivala. Zagrebački festival izuzetno mi je drag. Prije svega, jako je gledan što je važno za novog izvođača, a kvaliteta festivala je apsolutno neupitna. Odlični izvođači svake godine, dobra atmosfera i izvrstan orkestar!

Možete li ukratko predstaviti pjesmu i suradnju s novim autorskim timom?

Radi se o pjesmi „Danas je ljubav“ Gorana Gubića Hansa kao autora glazbe te Dinka Fazinića i Gorana kao autora teksta. To je pjesma buđenja, nade i pogleda u sutra, trenutka kada brišemo prošlost i optimistično uskačemo u sutra i dopuštamo da nas preplavi plima nove ljubavi. Malo drugačija pjesma od mojih dosadašnjih, ali dah countryja svakako je prisutan.

Nedavno ste objavili samostalni album – što o pjesmama kažu vaše ENI-ce?

Cure me zaista podržavaju. Bile su na promociji moga albuma i skupa smo se radovale. „Put po mom“ ugledao je svjetlo dana nakon četiri godine strpljivog stvaranja. Novim singlom sa Zagrebačkog festivala zapravo započinjem raditi na sljedećem albumu.

Koji su vam planovi nakon nastupa na festivalu, što vaša publika može očekivati u 2019.?

Ono sto mi je primarno nakon festivala je napraviti koncertnu promociju u Rijeci. Smišljam i radim pomalo na tome. Rad, rad i samo rad.