Search
Close this search box.

VIJESTi

Nikolina Tomljanović: Zagrebački festival ljubi mene i ja ljubim njega

 

Nikolina Tomljanović, jedna od ENI-ca, ali i već etablirana samostalna izvođačica, draga je i stalna gošća Zagrebačkog festivala. I ove godine vraća se na festivalsku pozornica, i to u duetu "Volim kako se smiješ" sa svojim sugrađanima, dečkima iz Belfast Fooda…

Za ovogodišnji Zagrebački festival, svoj country smjer spojili ste s „melodijama Irske i Kvarnera“ Belfast Fooda. Čija je bila ideja, kako je došlo do suradnje s Belfast Foodom?

Ovaj singl mi je treća suradnjja s autorima Goranom Gubićem Hansom i Dinkom Fazinićem koji zaista pogode moj senzibilitet i stil glazbe koji volim i stvaram. U ovoj pjesmi, koja nije nužno trebala biti duet, čula sam dečke iz Belfasta već na prvo slušanje. Dečkima sam poslala pjesmu na preslušavanje i za 10 minuta dobila njihov odgovor da im se pjesma zaista sviđa. Radili smo i radili na pjesmi dokle god nismo svi bili zadovoljni u svakom pogledu, sa svakim detaljem. Pridružio nam se i Neno Belan te sjajno odsvirao usnu harmoniku.

Koja je poruka pjesme, kako ste reagirali kad ste je prvi put čuli?

Ma pjesma je u startu bila sjajna. Nije bilo dvojbe želim li ju snimiti. Osjećala sam ju i vjerovala u nju i njezin, naš uspjeh. Volim kako se smiješ je autobiografska, pozitivno-vrckava pjesma. Trenutak kad jedan osmijeh velik poput mjeseca osvjetli put ljubavi i životu da smisao poput najljepšeg sna.

Česta ste gošća Zagrebačkog festivala – što vam znači nastup na tom festivalu, koja je njegova uloga u vašoj solo karijeri?

Imam zaista sreće da radim sa sjajnjim autorima i da imam čast pjevati pjesme Dinka i Hansa, Uršule Tolj i Damira Bačića, Marijana Jelenića (Nola). Zagrebački festival ljubi mene i ja ljubim Zagrebački festival. Izuzetno kvalitetan festival, šarolikih žanrova, za svakog ponešto. Festival je odlična promocija za izvođača i za pjesmu i, iako sam 25 godina na sceni, još uvijek se smatram novim izvođačem pa mi festival svakako puno znači.

Ostatak ENI-ca također se posvetio solo projektima – koliko ste u kontaktu, podržavate li jedna drugu u solo izletima?

Apsolutno se podržavamo. Prijateljice smo prije svega, družimo se gotovo svaki tjedan. Dugo smo bile "obitelj" i ta veza je neraskidiva.

Kako, iz glazbeničke perspektive, gledate na 2020. i koja su vaša očekivanja u 2021.? Kako zamišljate svoj prvi koncert kada koncerti opet budu mogući?

Ono što je meni bilo prošle godine važno, a važno je i danas, je zdravlje. Ništa me ne muči, nemam nikakva očekivanja, nikud ne žurim i nisam ogorčena. Stvaram glazbu i to je najljepši dio posla. U doba korone, moj singl je postigao vrh top ljestvica i imam razloga za sreću. Doći će i doba koncerata čemu se svakako radujem.

Jeste li već preslušali ostale pjesme svojih kolega sa Zagrebačkog festivala – imate li već svog favorita?

Čula sam pjesme Nene Belana i Ive Županovića i obožavam ih. Oni su moji favoriti. I Belfasti, naravno (smijeh).

Koji su vam glazbeni planovi za 2021.?

Imam spremnu pjesmu kao budući singl snimljenu u Americi te snimam uskoro još dvije krasne pjesme. Uživam u dobroj glazbi i ne planiram previše. Vrijedna sam, radim i uživam u životu.