Search
Close this search box.

VIJESTi

NoA: Zagrebački festival vjeruje u nove autore i modernu glazbu

 

Elvis Sršen NoA talentirani je multiinstrumentalist i autor koji će se na 66. Zagrebačkom festivalu predstaviti u duetu sa Splićankom zagrebačke adrese, Leom Mijatović, i pjesmom „Pogled kao plamen“…

Već si dobro poznato ime Zagrebačkog festivala i čest izvođač – koji je magnet koji te vraća na našu pozornicu?

Vraćam se opet na Zagrebački festival jer je to festival koji vjeruje u nove autore, nove izvođače i modernu glazbu. Također, mislim da još nisam sve rekao na Zagrebačkom festivalu…

Koja se inspiracija krije iza pjesme „Pogled kao plamen“ i tvoje autorske suradnje s Vojanom Koceićem?

Inspiracija za pjesmu nalazi se u svakodnevnici i govori o tome koliko je ljubav jaka i što sve može podnijeti da bi pobijedila prepreke i zamke u koje ljudi često upadnu.

Kako je došlo do suradnje s Leom Mijatović?

Originalno pjesma nije bila zamišljena kao duet, ali kad smo je pustili Lei jako joj se svidjela. Došli smo do ideje da bi mogli napraviti zajednički duet i, kad smo isprobali naše glasove, odmah smo se složili da je to to.  

Na Zagrebačkom festivalu već si imao jedan duet, onaj s Ivanom Kindl…?

Pjesma s Ivanom Kindl je imala drugu priču, a i suradnja je imala poseban put kao i ova. Ne znam kako bih ih usporedio. Drugačije su, a isto ih volim. 

Jesi li već preslušao pjesme svojih kolega, imaš li svog favorita?

Presušao sam samo nekoliko pjesama. U tjednu festivala se ubacim u taj film i preslušam sve. Anna Moor mi je upala u uho, Franka i Bobo sa Sašom. Bit će nam veselo gore, iskreno, jedva čekam!

Pred tobom su velike stvari u 2019…

U 2019. ćemo napokon ugledati moj album prvijenac. Nakon više od 6 godina od prvog singla, 10 autorskih i 3 obrade, vrijeme je da se to poglavlje zatvori. U istoj godini kreće novo poglavlje i rad na drugom albumu za kojeg već konkurira dosta pjesama. U svemu tome mi pomaže moja nova diskografska kuća Menart koja u potpunosti razumije moj glazbeni put. A veže nas i album mog prvog autorskog rock benda OZ u kojem sam debitantski sudjelovao kao producent, aranžer i autor, a bio sam i bubnjar benda. Napravio sam puni krug.