Search
Close this search box.

VIJESTi

Objavljen datum 63. Zagrebačkog festivala!

 

Započele su pripreme za 63. izdanje Zagrebačkog festivala, a festivalska direkcija već je objavila i datum manifestacije – 22. siječnja 2016. u Hypo Centru!
 
Da se već uspješno profilirao kao nezaobilazna platforma za radijsku promociju singlova dokazuje i činjenica kako se među deset najemitiranijih pjesama u 2014. nalaze čak dvije pjesme sa Zagrebačkog festivala: Čuvaj me u izvedbi grupe Pavel te Anđela anđele Nene Belana.
 
Po uzoru na talijanski San Remo, Zagrebački festival postao je referentna točka mainstream pop rock produkcije lansiravši u eter brojne pjesme koje se još uvijek dobro drže u radijskom programu i na nacionalnoj HR TOP 40 listi singlova.
 
Natječaj za nove pjesme 63. Zagrebačkog festivala bit će raspisan sredinom rujna, a direkcija festivala očekuje da će interes autora i izvođača biti još veći od prošlogodišnjeg kada je na natječaj pristiglo čak 120 prijava.
 
Ante Pecotić, umjetnički direktor, uskoro će objaviti i imena članova žirija koji će imati zadatak odabrati pjesme za 63. izdanje festivala.
 
"Uz zlatno pravilo jedan autor – jedna pjesma, žiri će posebnu pažnju usmjeriti na zastupljenost različitih žanrova, kao i afirmaciju mladih i talentiranih autora, započetu još s prethodnim izdanjima festivala", najavljuje Pecotić.
 
Pecotić ovom prilikom upućuje poziv autorima da prijave svoje najbolje materijale za festival koji će, po najavama, biti glazbeno i scenski raskošniji nego ikad. U godini u kojoj slavi svoju 70. obljetnicu, organizator festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, priprema i posebne festivalske "bonuse" o kojima će više riječi biti u idućim danima.