Search
Close this search box.

VIJESTi

Objavljen datum 65. Zagrebačkog festivala

 

Jubilarno, 65. izdanje Zagrebačkog festivala održat će se u petak, 26. siječnja 2018. u dvorani „Kornati“, uz izravan televizijski prijenos!

Najdugovječniji hrvatski festival popularne glazbe ove će godine predstaviti 22 nove pjesme sljedećih izvođača: Adastra, Ana Opačak, Antonela Doko, Bang Bang, Bruno Krajcar, Eni Jurišić, Fluentes, Gelato sisters, Ivo Perkušić, Lea Mijatović, Marin Jurić Čivro, Mario Huljev, Marko Tolja, Matija Borščak, Nikolina Tomljanović, NoA, Sandro Bastiančić & Nina Romić, Stela, Tonka i Vanna.

Pjesme su od ovog tjedna zapolovile radijskim eterom čime je i službeno započela festivalska kampanja koja će kulminirati na završnoj manifestaciji u siječnju. Umjetnički direktor, Neno Belan, dijeli uzbuđenje s izvođačima i autorima pjesama nadolazećeg festivala: „Festival će okupiti glazbenike različitih generacija, od onih iskusnih čiji se profesionalni staž mjeri u desetljećima do mlađe generacije stasale u showu The Voice i na društvenim mrežama. Ima jako lijepih pjesama i talentiranih izvođača, vjerujem da ćemo na najbolji način obilježiti 65. rođendan našeg najstarijeg, ali vječno mladog festivala“, izjavio je Belan.

Uspjeh vrijedan pažnje i priznanja je onaj pjesme „Sve u meni se budi“, prošlogodišnje pobjednice Zagrebačkog festivala. Ovaj duet Kedže i Zsa Zse kojeg autorski potpisuje Ante Pecotić već se 50 tjedana nalazi na HR TOP 40 listi i jedan je od hitova koji su se najduže zadržali na toj listi. „Čestitam autoru i izvođačima, to je zaista pravi uspjeh, a drago mi je i da je tu upravo Zagrebački festival odigrao ključnu ulogu „piste za lansiranje“ hitova kao što je ovaj“, komentirao je Belan.

Vidimo se 26. siječnja 2018. na 65. Zagrebačkom festivalu!