Search
Close this search box.

VIJESTi

Opća Opasnost: Mi smo sretni na svome putu

 

Slavonski rokeri iz Opće Opasnosti vraćaju se na Zagrebački festival s pjesmom autora Marija Vestića, prigodnog naziva, Vrati se…

Što nam možete reći o pjesmi, o čemu ona govori?

Autor pjesme je Mario Vestić, a mi smo ju dobili kao i sve ostale pjesme sa albuma "Karta do prošlosti", ali tekst je dovoljan i sam za sebe. Ljubav je u pitanju i ovaj puta te priznanje da mu nedostaje "ona", koja ga može spasiti od samoće i patnje. Nadam se da će publika prepoznati pjesmu kao i mi. Nama je možda i najbolja na albumu. 

Vraćate se na Zagrebački festival nakon što ste 2014. osvojili nagradu publike…?

Nastup na festivalu sigurno je dobra prilika za promociju pjesme, jako je slušan i popraćen medijski, tako da nam je to prilika da na najbolji način pjesma dođe do publike. A onda i brojne kolege koji su također na festivalu, druženje i razmjena iskustava i djelovanja na sceni uopće. Uglavnom jako dobro i interesantno. Sva glazba na jednom mjestu, tako i naša. Super.

Koliko smo i dalje glazbeno centralizirana zemlja i kako izgleda glazbena industrija iz slavonske perspektive?

Ipak mislim da je to sa glazbom ipak osobno, ako to mogu tako reći, znači koliko se tko zauzima za svoj rad, za prezentaciju istog, jer uglavnom to ipak morate sami odraditi. Generalno to tako funkcionira, jer nema više onoga vremena kada se za to netko "drugi" brinuo, ali i samim time je i draža svaka pobjeda onda. Znate da ste dali svoj maksimum, energiju, znanje, srce, i onda je samo publika ta koja to može nagraditi ili ne. Sviđa li im se ili ne. Tada znate tko ste i što ste. Jako nas je naljutio jedan komentar jednog našeg kritičara, kada smo dobili Porina za hit godine za pjesmu "Tvoje ime čuvam", ..eto sada znate kakva nam je publika kada  Opća opasnost dobije nagradu.. Pa svi mi jedino možemo čekati što će publika reći i ima li uopće smisla ići dalje. Mi smo sretni na svome putu, mislim da ćemo još dugo putovati zajedno sa upravo tom i takvom publikom. Njima veeeeliko hvala!

Koji su vam glazbeni planovi za 2020.?

U novoj godini idemo dalje kao i do sada. Planiramo pustiti barem još tri singla, a svakako sa Marijom divanimo o novim pjesmama, pa ako se dogodi, idemo i opet samo naprijed. Brojna publika koja nas prati i podržava, ponijeti će i dalje ovo svoju Opću opasnost. Nadamo se barem istom broju nastupa kao i ove godine, uglavnom pred nama je rad, i na to smo spremni.