Search
Close this search box.

VIJESTi

Otvara se natječaj za 62. Zagrebački festival

Posljednje, 61. izdanje Zagrebačkog festivala na najbolji je način opravdalo svoju reputaciju modernog pop-rock festivala – čak i danas, više od osam mjeseci od održavanja festivala, na HR TOP 40 ljestvici i dalje dominiraju pjesme koje se svoju premijeru doživjele upravo na pozornici Zagrebačkog festivala.
 
Zamišljen kao platforma za promociju novih radijskih singlova i s novim umjetničkim vodstvom, Zagrebački je festival vratio kvalitetnu domaću glazbu u radijski eter pobravši brojna priznanja publike i kritike.
 
Organizator festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, raspisuje natječaj za nove skladbe koje će svoju premijeru doživjeti u drugoj polovici siječnja 2015., na 62. Zagrebačkom festivalu. Ante Pecotić, umjetnički direktor festivala, predvodit će stručni žiri koji će odabrati pjesme za festival.
 
"Prošlim izdanjem Zagrebačkog festivala podigli smo manifestaciju na nivo koji ona zaslužuje – riječ je o relevantnom festivalu popularne glazbe koji je pokazao i dokazao kako u Hrvatskoj itekako postoji velik broj kvalitetnih autora i izvođača. Umjetnički i organizacijski tim već mjesecima naporno radi kako bi se nadolazećim izdanjem kvalitetom još više približili svjetskim standardima. Veseli me velik interes autora i izvođača za 62. Zagrebački festival, vjerujem da ćemo ponovno svi zajedno uživati i na kraju biti ponosni učinjenim", s velikim entuzijazmom najavljuje Pecotić.
 
"S novom “upravom“ i “menadžmentom“, novim konceptom i medijskom strategijom te u – ništa manje simboličnom – novom prostoru, festival nije samo pokazao da se, i kad su provjerena prvoligaška estradna imena u pitanju, ponovo može zapjevati “vraćam se Zagrebe tebi“, već da i riknuti koncept festivalskog sajmišta može imati i budućnost i smisao“, napisao je Zlatko Gall u osvrtu na prošlogodišnje izdanje.
 
Uz medijsko partnerstvo Hrvatske radiotelevizije, najslušanijih domaćih radio postaja te dnevnih tiskovina i portala, Zagrebački festival prepoznao je značaj moderne tehnologije te omogućio publici da za svoje favorite glasa putem društvenih mreža i mobilnih aplikacija. Ovogodišnja novost je i mogućnost on-line prijave skladbe putem web stranice festivala što će zasigurno razveseliti mnoge autore i izvođače.
 
Natječaj za 62. Zagrebački festival počinje 15. rujna i trajat će do 15. listopada. Pravilnik festivala, kao i obrazac za on-line prijavu naći će se na službenim web stranicama festivala.
 
Vidimo se na 62. Zagrebačkom festivalu!