Search
Close this search box.

VIJESTi

Otvoren natječaj za 67. Zagrebački festival

Organizator Zagrebačkog festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, objavilo je natječaj za nove pjesme 67. Zagrebačkog festivala koji će se održati 24. siječnja 2020. Obrazac za prijavu i pravilnik nalaze se na službenim web stranicama Festivala, a natječaj je otvoren od 1. listopada do 1. studenoga 2019.

„Jesensko doba već je tradicionalno posvećeno pripremama za nadolazeće izdanje Zagrebačkog festivala. Ovogodišnje uredništvo je osvježeno novim licima, već iskusnim i provjerenim imenima domaće glazbene i medijske scene. Kao i prethodnih godina, vodimo se isključivo kvalitetom pjesama s ciljem predstavljanja Zagrebačkog festivala kao modernog pop festivala, s regionalnim potencijalom. Posao pred nama nije lagan, ali nas veseli što ćemo među prvima čuti glazbu koja će obilježiti radijski eter u godini pred nama“, najavljuje umjetnički direktor Neno Belan pozivajući svoje kolege da se prijave na festival sa svojim najboljim ostvarenjima.

Nove pjesme prijavljuju se putem online obrasca dostupnog na službenom webu festivala, a svaki pojedini autor ima pravo sudjelovanja na natječaju sa samo jednom pjesmom. Izvođač na prijavi mora biti isti izvođač na završnoj verziji pjesme i na završnoj manifestaciji Zagrebačkog festivala. Odabrani izvođači 67. Zagrebačkog festivala bit će poznati sredinom studenog, a pjesme će se u radijskom eteru predstaviti od 1. siječnja 2020.

Sve aktualnosti Zagrebačkog festivala možete pratiti na službenim web stranicamaFacebookuTwitteru i Instagramu.