Search
Close this search box.

VIJESTi

Otvoren natječaj za nove pjesme 68. Zagrebačkog festivala

 

Organizator Zagrebačkog festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, objavilo je natječaj za nove pjesme 68. Zagrebačkog festivala koji će se održati 29. siječnja 2021. Obrazac za prijavu pravilnik nalaze se na službenim web stranicama Festivala, a natječaj je otvoren od 15. listopada do 15. studenoga 2020.

„Festival nam dolazi na početku nove godine, u vrijeme kada novim pjesmama nerijetko diktiramo što će se slušati u novoj godini. Porinom višestruko nagrađivane kompilacije Zagrebačkog festivala dokaz su kvalitete, pjesme su sastavni dio skoro svih domaćih radijskih playlista što je dokaz atraktivnosti, a omjer velikih imena i novih zvijezda na velikoj pozornici uz pratnju vrhunskog orkestra u direktnom prijenosu je nešto čemu uvijek težimo“, izjavio je umjetnički direktor festivala, Branimir Mihaljević, pozivajući svoje kolege da prijave svoje najbolje radove.

Nove pjesme prijavljuju se putem online obrasca dostupnog na službenom webu festivala, a svaki pojedini autor ima pravo sudjelovanja na natječaju sa samo jednom pjesmom. Izvođač na prijavi mora biti isti izvođač na završnoj verziji pjesme i na završnoj manifestaciji Zagrebačkog festivala. Odabrani izvođači 68. Zagrebačkog festivala bit će poznati krajem studenog, a pjesme će se u radijskom eteru predstaviti od 1. siječnja 2020.